Hirdetés

"Only the dead have
seen the end of war."

(Anyázni meg itt lehet:
katpolblog@gmail.com)

Utolsó kommentek

Hirdetés

Facebook

Bullshit Hunting Season

Cikkek

 • KatPol Kávéház LXXX. - A mundér becsületeElképzelhető, hogy a rendőri brutalitás miatti Egyesült Államokbeli sorozatos közelmúltbeli botrányok, tüntetések az atlantista hatalmi tömbön belül egyértelműen érvényesülő amerikai kulturális...
 • KatPol Kávéház LXXI. - Best GirlAbu Naszr al-Farabi, a híres muszlim filozófus, matematikus, jogtudós és zeneszakértő azok közé az irigylésre méltó történelmi szereplők közé tartozott, akiket utólag több nemzet is magáénak...
 • KatPol Kávéház LXIX. - Az elemzőlány meséjeA politikai indíttatású, szervezett vagy kevésbé szervezett erőszakos cselekmények provokálása, kihasználása és manipulációja alighanem egyidős az összetettebb társadalmakkal, formája és célja pedig...
 • Amikor minden hiábavaló„Gyanútlanul és akaratlanul, csalimadárként magamra húztam kettőt a konvoj négy kísérőhajója közül...Megint olyan makacsul üldöztek, hogy a legkevésbé én magam hittem volna, hogy le tudjuk őket...
 • A megaláztatás évszázada X.Üdvözlöm minden olvasónk! Enz vagyok a KatPol Blog csapatából, és a Trónok harca c. sorozatról szóló adások miatti hosszabb kihagyás után folytatódik a modern kínai történelemmel foglalkozó...

Címkék

1.vh (6) 18+ (1) 2.vh (88) afganisztán (53) ajanlo (50) albánia (6) algéria (6) államkudarc (16) al jazeera (6) al kaida (23) argentína (3) atom (38) ausztria (11) azerbajdzsán (5) bahrein (2) baltikum (2) belarusz (3) belgium (1) bizánc (3) bolívia (1) brazília (3) britek (54) bulgária (5) chile (1) ciprus (1) coin (63) csád (6) csehország (11) dánia (1) dél afrika (4) demográfia (6) díszszemle (9) ecuador (2) egyenruhák (23) egyiptom (9) el salvador (3) ensz (20) eritrea (2) észak korea (1) etiópia (8) eu (12) évforduló (29) fakabát (3) fegyverseft (39) felkelés (24) filmklub (29) franciák (36) fülöp szigetek (1) fürtös bomba (2) gáz (9) gáza (10) gazprom (5) gcc (2) gerillaháborúk (29) görögök (6) grúzia (15) hadiipar (31) haditengerészet (25) hadsereg a politikában (40) haiti (1) hamasz (6) hearts and minds (7) hezbollah (12) hidegháború (42) hollandia (2) honduras (4) horvátok (1) humor (24) india (17) indonézia (16) irak (67) irán (72) izland (1) izrael (107) japánok (24) jemen (11) jordánia (7) kalózok (9) kambodzsa (5) kanada (1) karthágó (1) kazahsztán (6) kémek (7) kenya (3) képrejtvény (3) keresztesek (5) kézifegyverek (9) kína (85) kirgizisztán (3) knn (275) kolumbia (10) kongó (14) korea (21) koszovó (11) kuba (6) kurdok (8) légierő (51) lengyelek (11) libanon (45) libéria (6) líbia (14) macedónia (3) magyarország (43) magyarsajtó (30) malajzia (2) mali (7) málta (1) mauritánia (4) mexikó (4) migráns (6) moldova (3) mozambik (1) nabucco (7) namíbia (1) nato (18) ndk (5) németek (54) nicaragua (5) niger (5) nigéria (2) norvégia (3) olaszok (10) omán (1) örményország (5) oroszország (96) összeesküvés (5) pakisztán (31) palesztina (21) panama (3) peru (3) podcast (66) powerpoint (2) propaganda (64) puccs (11) rádió (44) rakéta (15) rakétavédelem (15) recenzió (13) repülőnap (3) róma (2) románia (4) spanyol polgárháború (3) sri lanka (13) SS (4) svédek (2) szaúdiak (12) szerbia (4) szíria (31) szlovákia (2) szolgálati közlemény (94) szomália (23) szovjetunió (71) szudán (16) tadzsikisztán (4) tank (42) terror (66) thaiföld (9) törökország (29) trónok harca (4) tunézia (1) türkmenisztán (8) uae (5) uav (6) uganda (5) új zéland (1) ukrajna (16) ulster (2) usa (159) üzbegisztán (2) választás (14) válság (4) varsói szerződés (11) vendégposzt (23) venezuela (4) video (34) vietnam (23) vitaposzt (7) wehrmacht (23) westeros (4) zamárdi (1) zimbabwe (4) zsámbék (1) zsoldosok (14)

[KNN] 9 perc

2012.02.08. 08:00 SchA

Az index.hu-n - meg a Yedihot Ahronotnak hála szerte a világban - megjelent a hír, miszerint Izrael államot kevesebb, mint 9 perc alatt eltörölhetik a Föld színéről egy iráni blogger számításai szerint, alapvetően kétféle reakciót válthatott ki az emberekből. Vagy sápítoztak a zsidó állam hajszálon függő létén, és a fenyegető gyilkosiszlámfanatikus veszélyen, vagy elégedetten dörzsölgették tenyerüket, hogy végre-valahára, a kapnak a pofájukra a cijonistákok is, végre. Én személy szerint mindkettőt kreténségnek tartom, de szántam az időmből egy Izrael-eltörléshez szükséges adagot arra, hogy utánanézzek ennek az ominózus iráni blogbejegyzésnek.

Szeretném leszögezni, hogy az amatőr war nerd-ködéssel és a háborús tervek szövögetésével nincs semmi baj - sokan űzik ezt a műfajt, és a szóban forgó konfliktus kapcsán is láthatott már a világ pár tervet Irán lezúzására, laikust és professzionálisat egyaránt. Nem kell rögtön kiakadni azon, hogy egy iráni geek elábrándozik a "Jeruzsálemet elnyomó rezsim megsemmisítésén", ahogy ezt arrafelé szokták mondani. Ha komolyabban elkezdem boncolgatni a hírt, akkor viszont jól látszik, hogy a hatásvadászat kedvéért itt bizony elefánt lett csinálva egy bolhából. Nézzük a körítést:

A tervet a hír szerint felkapta az iráni sajtó. A fárszi nyelvtudásom nem az igazi, de angol nyelvű iráni oldalakon, mint a Press TV vagy az IRNA nem találtam erről semmit. Persze ez nem jelent semmit, de még a MEMRI sem említette ezt a konkrét hírt (könyörgöm, a MEMRI!), hanem az iráni úr, Alireza Forghani korábbi, szintén véresszájú cikkét hozta fel, mint amit átvett 1 azaz egy iráni weboldal, a Serat News, mely közel áll egy másik, erősen rezsimpárti forráshoz, a Kayhan Newshoz. Érzésem szerint ezeken, meg pár teheráni Blikk-kategóriájú lapon kívül nem sokan foglalkozhattak Forghani zseniális haditervével. Sajnos - hogy-hogy nem - a Yedihot Ahronot schmittelte a hírt, azaz elfelejtette megjelölni a forrásait, ezért nehéz ellenőrizni az abban foglaltakat.

Magát a híres blogbejegyzést itt olvashatja el az érdeklődő ember, angol és fárszi nyelven egyaránt. Az első dolog, ami szemet szúr a szakavatott szemnek, hogy ez bizony nem egy átgondolt támadási terv, hanem egy orbitális fassság laikus által elkövetett stratégiai maszturbáció, színes képekkel és pár technikai adattal. Hogyan is lehet elpusztítani a cionista entitást Alireza Forghani bácsi receptje szerint? (Figyelem! Gyerekek, ezt otthon ne próbáljátok ki, mert elkap a Moszad!)

Jelenleg az USA és a Nyugat passzív, ezért bizonyára nem tudna mit csinálni, ha megtámadnák Izraelt. Ezt az alkalmat kellene Iránnak kihasználni, és ballisztikus rakétákkal egy elsöprő, első és egyben végső csapást mérni Izraelre, lehetőleg még 2014 előtt, amíg Ahmadinedzsád mandátuma nem jár le.

Leszámítva, hogy az USA bőven tudna és hajlandó is lenne mit lépni Irán ellen egy ilyen agresszió esetén, hogy Izrael en bloc nukleáris fegyverek nélkül, konvencionális robbanófejekkel felszerelt MRBM-ekkel nem semmisíthető meg, és hogy Ahmadinedzsád mandátuma aztán semmit nem számít, mert Iránban az elnöknek nincs joga háborút indítani és az IRGC felett sem parancsol, jó felvezetés.

Random iráni helyszínektől csak max. 2000 kilométerre van Izrael. Hát ez kurvajó!

Sejjil rakétákkal kell  elpusztítani az infrastruktúrát, mint például a vasúti pályaudvarok, repterek, nukleáris létesítmények. [A Sejjil-re bővebben is kitérek] El kell pusztítani a régebbi Rafael atomerőművet, illetve a másik izraeli erőművet, Eilunt, ami Nebrinben található és otthona az izraeli taktikai nukleáris arzenálnak, valamint a közép- és nagy hatótávolságú ballisztikus rakétáknak, és persze Dimonát, ami nem csupán a  plutónium-előállításért felel, de itt található egy közös amerikai-izraeli cyberhadviselés-központ is.

Ha valaki be tudná azonosítani ezeket a helységneveket Dimonán kívül, hálás lennék érte, nekem nem sikerült. Forghani úr a Jericho-t Eriha-nak írta át, ezért gondolom ezek nem a valódi szóalakok.

El kell pusztítani a légierőt: szerencsére Izraelnek csak 12 reptere van, amiből 3 civil és 9 katonai. A nukleáris fegyvereket a Sdot Micha reptéren (Jericho I-II.) és a Tel Nof reptéren (F-15 által hordozott nukleáris robbanófejek) tárolják. El kell pusztítani az izraeli haditengerészetet, mégpedig így: [szó szerinti idézet!]   

  • Rakétatámadásokkal az Iszlám Köztársaság fennhatósága alatt álló vizeken

  • Különleges alakulatokkal szerte a világon

  • Tengeri aknák különböző fajtáival, úgy is mint felszíni és távirányítható verzióik. Ezeket a fegyvereket vízre lehet bocsátani iráni hajókról és tengeralattjárókról az izraeli partok közelében.

Hogy a teljes IAF megsemmisítését a ballisztikus rakéták silóival együtt hogyan csinálná Irán, azt sajnos amatőr war nerd barátunk elfelejtette kifejteni, de kárpótol érte az izraeli hajók ellen kidolgozott, részletes és rendkívül praktikus terv... Mindenesetre nem éppen sebészi pontosságukról híres, hagyományos, 500-1000 kg súlyú robbanófejet hordozó rakétákkal művészi mutatvány lenne preemptív módon kiiktatni az összes Jerichot. Tulajdonképpen művészi mutatvány volna kiiktatni akárcsak egyet is közülük. Ezt követően jön egy kis ömlengés a Shahab-3, az Ashura, a Ghadr és a Sejjil rakétákról, fényezve a tényt, hogy ezek bizony elérik Izraelt. A Shahab-3-ról azt hiszem már eleget írtunk a blogon, a többi rakétáról a következőket lehet tudni:

Mindhárman kétfokozatú, középhatótávolságú ballisztikus rakéták, körülbelül 2000 kilométeres hatósugárral. A Gahadr-110 rendszerbe állításáról feltételezések vannak, a többi friss prototípus. Igazából annyira friss fejlesztések, hogy a szakirodalom is felcserélgeti a neveket néha, a Jane's és a Missilethreat szerint a 2008-ban először tesztelt Sejjil-1 a 2007-es Ashura rakéta továbbfejlesztése, csak a projektet át kellett nevezni a látványos kudarca miatt. Ugyanígy a 2009 májusában, majd decemberében tesztelt Sejjil-2 a Sejjil-1 egyenes folytatása, Sejjil-1 soha nem lesz hadrendbe állítva. A Globalsecurity - mondjuk évek óta nem frissített  - oldala viszont a Ghadr-110-et veszi egy kalap alá az Ashurával. Lényegében az iráni rakétafejlesztési folyamat egyes állomásait képviselik, ahogy Irán megpróbál egy megbízható, kétfokozatú ballisztikus rakétát önállóan előállítani a SCUD-derivatíva Shahab-3 örökségére támaszkodva. Ezek semmiképpen nem egy hatalmas, bevethető, Izraelre irányított arzenál részei, csak valószínűleg Forghani úr túl sokat hallgatta a teheráni kormánypropagandát, és elhitte a sok ökörséget, amit hallott.

A Sejjil Irán első szilárd hajtóanyagú ballisztikus rakétája és minden valószínűség szerint az iráni rakéták úttörője az Izrael eltörléséhez vezető úton. (...) A szilárd hajtóanyagnak köszönhetően a rakétát perceken belül elő lehet készíteni a kilövésre, és ezt követően az indítójármű szabadon mozoghat. Ez csökkenti a valószínűségét, hogy egy megelőző csapás az indítás előtt megsemmisítse a rakétát. Továbbá a Sejjil rendkívül nagy gyorsulása miatt a korai fázisában nagyon alacsony az indítás észlelésének esélye és az ellenségnek szó szerint nem volna esélye elfogni a rakétát.

Esti mesénket hallották. A Sejjil bámulatos képességeivel más országok rakétái már 30-50 éve rendelkeznek (ajánlom böngészésre a Polaris paramétereit), biztos meg fogja lepni a Nyugatot meg az izraeli Sátánt.

A Sejjil 10-12 Mach sebességgel érkezik vissza az atmoszférába a célpont felé, ami lehetetlenné tszi bármilyen légvédelmi rendszer számára a megsemmisítését. Az izraeli ABM amúgy sem működne, mert

“Irán hatalmas földrajzi mélységgel rendelkezik, és ebből az következik, hogy Irán túlszárnyalta képességeit bizonyos célok tekintetében és ezek a képességek megszüntetik az esélyét bármiféle rakéta-elhárító lépésnek vagy képességnek az Iszlám Köztársaság rakétáival szemben."

Nem viccelek, tényleg ez van leírva az angol részben. Az ABM-re kitérve, az izraeli rendszereket valószínűleg túl lehetne terhelni - persze nem a csak Forghani fantáziájában létező Sejjil-armadával - de szólok, hogy az izraeli Arrow-2 rendszer képes megsemmisíteni egy 10 Mach sebességgel érkező célt a hivatalos adatok szerint. (persze a cijonistákok mind hazudnak).

És ennyi a terv. Nem hiszem el! Senki nem vette a fáradságot a médiában, hogy ténylegesen el is olvassa ezt a korlátolt eszmefuttatást, mielőtt átveszik a Ynetnews hírét, hogy 9 perc alatt vége Izraelnek? Nincs benne semmi, hogy Irán hogyan lenne képes erre a mutatványra, vannak színes térképek Izraelről meg ömlengés az iráni rakéták hatótávolságáról, melyek elérik a cionista entitást, hurrá-hurrá, csak éppen a rombolóerőt, meg a találati pontosságot sem árt hozzáképzelni. Álmodozás, hogy mit szeretne megsemmisíteni Forghani úr Izraelben, de hogy ez konkrétan hogyan történne, arról semmit sem tudni, hacsak nem a bárgyú elképzeléseit tekintem "haditervnek". Azért 9 perc és nem 8, vagy 12, vagy 2π² perc, mert Forghani a hasára csapott, és a kilenc tűnt szimpatikus számnak.

Izrael ofkorz semmit nem tud tenni, sem elhárítani a támadást (mert Iránnak stratégiai mélysége van, meg a beérkező MRBM-ek nagyon, de nagyon gyorsak), sem válaszcsapást mérni (mert elsöprő erejű lesz az iráni első csapás). Amerika nem lép, mert bénult, a világ többi része meg pláne nem. És ettől kell félni?

Ceterum censeo, most egy magyar blogger leírta, hogy Izraelt nem tudja Irán a jelzett időmennyiség alatt leradírozni a Föld színéről, legfeljebb iráni geekek hasistól bódult álmaiban. Vajon ebből is lesz címlap az Ynetnews-on?

68 komment


| More

Címkék: izrael irán propaganda knn magyarsajtó

A bejegyzés trackback címe:

https://katpol.blog.hu/api/trackback/id/tr574072759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FilcTroll 2012.02.08. 08:35:50

Gyönyörű, gratulálok!

taser 2012.02.08. 08:59:34

Megfelelő vallási háttér esetén bármikor címlap lehet belőled :)
Először azt hittem a Hírcsárdából vették át. Komolyságát tekintve oda tartozik.

panoz (törölt) 2012.02.08. 09:20:48

Azerieknek, kurdoknak, irakiaknak, amerikaiaknak, izraelieknek és az iráni belső ellenzéknek mind jól jönne egy konfliktus amiben Irán eleve vesztésről indul.
Attól hogy iszlamisták, csak nem hülyült meg ott mindenki teljesen. Reméljük.

Kullancs1983 2012.02.08. 09:23:48

Én 2-3 napja hallottam, de nem is reméltem hogy ilyen alaposan kivesézitek..:D Érdekelne azért, hogy például az izraeli médiumok, meg a többiek, akik átvették a hírt, nem írták le hogy miért baromság? Csak átvették, oszt jöhetett a rettegés/örülés?

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2012.02.08. 09:27:08

A poszt végére világosodott meg bennem, hogy mi volt az írás... mit írás? elemzés! elkészítésének mozgatórugója. Hát persze, hogy az, hogy tanult barátunk az Ynetnews címlapját szeretné meghódítani. Sok sikert kívánunk neki ehhez és gratula a poszthoz!

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2012.02.08. 09:49:15

@Kullancs1983: nyilván azért nem írták le miért baromság, amiért eleve felkapták ezt az eszement hülyeséget. újabb ékes bizonyíték, hogy szegény pici góliát milyen drámai veszélynek van kitéve a nagy melák dávid által, aki már lóbálja az y-alakú fadarabot, hogy abból majd egyszer csúzli lesz, aztán már csak követ kell bele találni. és tudjuk, ez a kő legalább egy évtizede mindig a következő egy-két évben fog elkészülni.

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2012.02.08. 09:49:58

(egyébként én sem számítottam arra, hogy ebből itt poszt lesz :))

Tilikov (törölt) 2012.02.08. 09:59:00

Nem is értem, hogy a szerző hogyan hagyhatta ki azt a magaslabdát, hogy a második iráni hullám után a Dél-Libanonból indított rakéták zápora lesz a harmadik hullám, aztán a Szíriából érkező rakétaeső a negyedik hullám, majd csupán a részvétel kedvéért ötödik hullámként Gázából is kieregetik amit tudnak.

Végül lenne még egy hatodik iráni hullám, csak hogy az időközben kialakult tükörsivatagot fényesre polírozza. :)

Kullancs1983 2012.02.08. 10:19:18

@milliliteratura: Az izraeli újságok azért nem csak a külföldnek szólnak, hanem a belföldnek is. Most jó nekik, hogy a frászt hozzák a saját olvasóközönségükre, ahelyett hogy megnyugtatnák őket, hogy "nem bír nekünk senki semmit, erősebbek vagyunk a végzetnél"? Vagy a papírkiadásban azért benne volt, hogy "semmi pánik, urai vagyunk a helyzetnek", meg ami ilyenkor kell?

stoppos76 2012.02.08. 10:26:07

Nem lehet, hogy ez már a puhítás része? Keresnek még pár ilyen cikket, elkezdődik a "gonosz Irán el akarja pusztítani a békés Izraelt" tipusú ömlengés a sajtóban és a végén az egyszeri ember még örül is, amikor a "tömegpusztító fegyverekkel a közelkeleti békét veszélyeztető diktátort" végre helyreteszik némi precíziós bombázással.

Mindig így szokták kezdeni. :)

Rammjaeger83 · http://katpol.blog.hu 2012.02.08. 10:39:24

@Kullancs1983:

Jó nekik, mert a cionista identitás sarokköve 1947 óta az, hogy ezer km-es körzetben mindenki állandóan bele akarja őket fojtani a tengerbe, a bolygó maradék része meg szívtelenül, minden együttérzés és segítségnyújtás nélkül nézné ezt végig. Ez szolgál igazolásul a telepek bővítésére és minden más külpolitikai döntésre, az állandó éberség állapotára, az "ostromlott erőd" pszichózisra, amely végső soron a belső ellentétek csökkentésére vagy legalább elleplezésére irányul.

Shikaka 2012.02.08. 10:48:20

"Alapvetően kétféle reakciót válthatott ki az emberekből. Vagy sápítoztak a zsidó állam hajszálon függő létén, és a fenyegető gyilkosiszlámfanatikus veszélyen, vagy elégedetten dörzsölgették tenyerüket, hogy végre-valahára, a kapnak a pofájukra a cijonistákok is, végre."

Szerintem volt egy harmadik csoport is (legalábbis akikkel beszéltem erről mind ebbe tartoztak), akik néhány idézet alapján tök jól felmérték hogy ez egy hülyegyerek vágyálma és annyira irreális az egész, hogy komolyan foglalkozni vele időpocsékolás.
Mondjuk az elég fura volt hogy egyes fórumokon milyen vita ment a témában, voltak akik komolyan vették ezt a dolgot.

Kullancs1983 2012.02.08. 10:53:23

@Rammjaeger83: Na ja, de aki nem vad fanatikus, vagy selejtes hülye, az talán épp emiatt húz majd el onnan, ahogy lehet, és a végén ottmaradnak egy rakás hülyével meg fanatikussal. Lehet hogy szerintük az is jó, pedig hát..:P

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2012.02.08. 10:54:28

@Kullancs1983: dejszen belülre is ez a lényeg. olyan pártok vannak folyamatosan kormányon, hogy ihaj, az ő szavazóikat meg etetni kell. meg fenntartani a pszichózist.
(ha belegondolok, hogy haider miatt "embargó" volt ausztriával szemben, akkor biza a kifinomult európának diplomáciai kapcsolatokat se lenne szabad fenntartani izraellel.)

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2012.02.08. 10:56:36

@Tilikov: :) de azokon a rakétákon már nem robbanótöltet lenne hanem polírozó korong :)

Bloodscalp 2012.02.08. 15:06:44

Eközben az iráni katpol blogon vadul nyomogatják a bullshit jelzőt..:)

kár komolyan venni.

tudi 2012.02.08. 18:00:42

Vicces dolgokat írt le ez a jóember, elég élénk képzelőerővel rendelkezik. Ez csak egy amolyan visszavágás, hogy Irán mit tudna tenni a gaz Izraellel, mert a másik oldalon meg az megy, hogy Izrael mit tudna kezdeni a gaz Iránnal.
Izraeli blogokon, meg lehet Irán leradírozására verik a fa..., illetve nyálukat.

Gungnir 2012.02.08. 18:21:19

Nem lehet, hogy az iráni srác egy viccblogot vezet és egyszeráen csak túl komolyan vették?

Monarch (törölt) 2012.02.08. 21:17:48

@Gungnir: Én is erre gondoltam, ő az iráni Hírcsárda szerkesztője. A Matula írt egyszer egy cikket, ami elterjedt a blogoszférában meg a fórumokon és emailben is vagy kétszer megkaptam, hogy a magyar vízkészlet meg nemtoménmi kedvéért zajlik a nagy összeesküvés Putyin, Bush, Hu Jintao, a Bilderberg-csoport, valamint a római pápa részvételével. Persze a terjesztők mint komoly információforrást terjesztették, aki véletlen megtudta, hogy ez egy vicc, az meg azzal felelt, hogy csak így akarják lehetetlenné tenni a téma megvitatását, hogy egy viccportálon leközölték...

SchA · http://katpol.blog.hu 2012.02.08. 22:33:46

@Zig Zag:

Nézd, ha Forghaninak sikerült, minden lehetséges :)

@Tilikov:
És 7. hullámként jönnek a csákánydoroszlói fogatolt tüzérek.

@stoppos76:
Ez a fajta Irán-ellenes hangolás hosszú évek óta megy. (Volt róla pár cikk a blogon). Egyszerűen nem tudom elhinni, h most van a "most tényleg" pillanat további bizonyítékok nélkül.

@Shikaka:
Jah, kérlek, de ez a harmadik csoport, szted hány százalékot tett ki?

@Monarch:
Lehet, h tényleg indul az Irán elleni támadás, és én azért poénkodok Forghani cikkével, hogy elaltassam a figyelmet, mert lefizettek érte a tudjukkik :)

paraszthajszal 2012.02.08. 22:56:59

@SchA: Szerintem azért a közel-keleti katonai erőviszonyok terén picit is tájékozott olvasóknál erőteljesen kilenghetett a bullshit-o-meter.

Én magam azért -- a blogbejegyzést nem, csak a másodlagos értesülést olvasva -- reménykedtem, hogy a csávó "kompjútermérnökként" ((c) index.hu) valamivel eredetibb/fantáziadúsabb elképzeléssel rukkolt elő -- mondjuk egy eddig rejtve maradt sebezhetőséget kihasználva az izraeli katonai informatikai hálózatok megbénítását célozva --, de ez ebben a formában tényleg csak egy hírlapi kacsa. :P

taser 2012.02.09. 07:14:56

Miért 9 perc.?

Reggeli mosakodás közös ima 5 perc. Arrébb rugdosni a kecskéket fél perc. Kinyitni a tevekarámnak álcázott siló faajtaját, másik fél perc mert szorul. Visszafutás a konyhába a Boosta Baby's oldalai közé rejtett inditókódért 1 perc.Újabb 4 perc mire az Ali által hozott régi aksiról átteszük a drótot a saját ,motorunk aksijára . Kódbevitel 3 perc mert mellényúltunk négyszer Ráütés hétszer a gombra ( a nyavalya ebbe sok ócska kínai sz.rba )+ gyors ima. fél perc. Rakéta eléri a csúcsmagasságot fél perc visszazuhan 12 Mach-al fél perc. Kialakul a gombafelhő. 1 perc. Hangosan üvöltözünk a kamerába أشهد أن لا إله إلاَّ الله و أشهد أن محمد رسول الله !!!!!!!!!!! 1 perc. Utána közös ima 5 perc. 25 perc teázás, majd a kecskék összeterelése mert a nagy durranástól messzire futottak 45 perc.

Oké tudjuk, hogy ez több volt mint kilenc de a romlott nyugatnak órája van nekünk meg időnk úgyhogy 9 perc és kész.

SchA · http://katpol.blog.hu 2012.02.09. 08:08:59

@taser:

Sahadát nem üvöltöz senki, legfeljebb takbírt...

taser 2012.02.09. 08:19:36

@SchA:

na de a pillanat hevében :)

taser 2012.02.09. 08:37:01

Meg egyébként is szokták. :)
Csak hogy mindenki értse miről van szó.

Sahada = tanuskodás az iszlám egyik alap pillére (Tanuskodom , hogy nincs isten csak Allah és Mohammed az ő prófétája.

Takbír = az öröm és egyetértés stresssz kifejezése az Egri csillagok óta mindenki ismeri ez az Allahu Akbar. (Isten a legnagyobb!)

Őrültteknos 2012.02.09. 09:39:09

@SchA:
Jó jó, de azért taser kommentje akkor is über muhahaha. Egyszer csinálhatnátok egy gyűjteményt a legviccesebb kommentekből.
Ennek mindenképp ott lenne a helye:-)

Őrültteknos 2012.02.09. 09:43:39

De komolyan, ezek az írániak iszonyú veszélyesek az egész világra! :-)
Bárki tudhassa, aki má' látott nindzsás filmet VHS-n! :-)
hetivalasz.hu/vilag/noi-nindzsakat-kepez-ki-iran-az-allam-megvedesere-45657/

Shikaka 2012.02.09. 10:57:48

@SchA:
Én olvastam hozzászólásokat néhány honlapon, kábé az ment mindenhol hogy 5-10 ember leírta hogy ez egy röhej ebben a formában (viccesebbek párhuzamot vontak a magyar politikusok hasonlóan reális terveivel).
Később ezen emberek helyét átvette néhány ember aki szerint 'Izraelnek annyi' illetve 'fel kell készülni arra, hogy mikor végük, visszajönnek Európába'.

Szerintem csak annyiról van szó, hogy akinek nyilvánvaló hogy ez egy vicc, nem biztos hogy élvezi a második csoport társaságát annyira, hogy leálljon "megvitatni" a témát.

stoppos76 2012.02.09. 11:47:18

@SchA: Pedig még az idén kell valamit tenni ellenük. Különben bukom a sört, :)

Untermensch4 2012.02.09. 12:10:55

@Őrültteknos: azért a női nindzsák nem rossz ötlet: egy megszálló erőnek a csadoros nőket motozni v várni mikor ránt vmelyik fegyvert (hiába van kevés, mi van ha ez itt pont...) kicsit alátesz a coin-nak nem?

taser 2012.02.09. 12:42:17

@Őrültteknos:

Köszi. :)

A Heti válasz hülyébb mint a sok évi átlag. Valószínűleg az iráni rendőrség Burkha Brigádjáról készült fotókat láttak és azt azonosították nindzsaként. ( Az ember olyan, hogy ha ismeretlen dolgot lát akkor megpróbálja egy ismert tárgyhoz vagy fogalomhoz társítani :)

www.strategypage.com/military_photos/military_photos_20068101341.aspx

Kullancs1983 2012.02.09. 18:20:06

@taser: Ha jól tudom, a hír apropója az volt, hogy Iránban nyílt egy nindzsucu-iskola, ahová nők (is?) járnak..:P

@stoppos76: Te csak ne uszítsál itten! Képes lennél egy sör miatt kirobbantani a III: világháborút? :D

Untermensch4 2012.02.09. 20:25:11

@taser: a nindzsás elméletemet burkabrigád esetében is fenntartom, ha nincs külön egyen-burkájuk
@Kullancs1983: egyes történészek/régészek felvetették hogy a földművelés (és vele a későbbi nagy civilizációs fejlődés) kezdő motivációja nem a kenyér volt hanem a sör. méltó lezárás lenne ha egy sör miatt robbana ki a III.vh nem... :)

Kullancs1983 2012.02.09. 22:48:42

@Untermensch4: Azért nem mindegy, hogy ki fizeti azt a sört... Ha az idei blogbuli előtt tör ki a háború akkor én, ha utána, akkor stoppos76. :P

taser 2012.02.10. 07:09:04

@Untermensch4:

A legmókásabb az egészben, hogy éppen dzsihád hozza el a muzulmán nők számára azt a fajta egyenjogúságot amit a nyugat mindig is számon kért a muzulmánokon
Afganisztánban és Pakisztánban a tavalyi év a női öngyilkos merénylők éve volt. Nem kizárólagosan de az előbbi éveknél jóval nagyobb számban fordultak elő. Ez két dolgot is felvet. Az öngyilkos merényletre felkészítés közben egyenjogú félként kezelik a férfi harcosokkal. Sikeres végrehajtás esetén a nevét és tetteit megjegyzik ,továbbadják, hogy újabb lányokat nőket ösztönözzenek, hogy kövessék a példájukat. Az ellenük folyó harcban éppen ezért még nagyobb szükség van rendőr és katona nőkre ami szintén szembe megy a hagyományos női szereppel és elfogadással. Hiszen
ezeket a nőket is ki kell képezni, a mindennapi munka során együtt kell velük dolgozni, ez pedig hozza magával fel ismerést ( elismerést) hogy mégsem másodrendű élőlény a nő. ( lsd Burkha Brigádok Iránban, Afganisztánban,női pilóták rendőrök stb Pakisztánban).

stoppos76 2012.02.10. 10:34:14

@Kullancs1983: Egy sörért én bármire képes vagyok. :) Ha láttad a Haláli hullák hajnalát (Shaun of the Dead), akkor megérted. Ott is a posztapokaliptikus világban a zombik elől menekülve az a céljuk, hogy eljussanak a kedvenc kocsmájukba.

stoppos76 2012.02.10. 15:20:53

Hümm. Néha megszólaltatnak olyan embereket is, akik értenek is a dologhoz? Hová sűlyed ez a világ?

www.portfolio.hu/vallalatok/energia/nem_hozna_vilagveget_az_irani_atomfegyver.162624.html

taser 2012.02.10. 16:56:13

@Rammjaeger83:

Hmm ez érdekes mert kb 1 órája találkoztam 4 db-al. közülük ( fejvakarós ikon).

Rammjaeger83 · http://katpol.blog.hu 2012.02.10. 17:06:36

@taser:

Biztos vagy benne, hogy nem egy másik egységhez/milíciához tartoztak? Mert ugye ott van egy pár.

Matti · http://indafoto.hu/matti 2012.02.10. 17:10:41

jerikó arabul ariha, a többit nem ismerem

Gungnir 2012.02.11. 01:13:41

@taser:
Ha jobban belegondolunk, nyugaton is hasonló volt a helyzet.
Ha nem lett volna a két világháború és fronton lévő munkások helyettesítésére nem kellett volna nőket alkalmazni, akkor a feministák jó pár évtizeddel hátrébb lennének.

taser 2012.02.11. 04:59:11

@Rammjaeger83:

Errefelé csak a halál biztos az se mindig. Minden esetre amelyik tudott közülük angolul, az így mutatkozott be.
Na mos vagy a tényleg ők voltak vagy
egyszerűbbnek látta ezt mondani mondjuk a Kerbalai Mártir Muzulmán Nők Zaynab különleges egysége helyett :)

@Gungnir:
Ez igaz, de az itt sokkal nagyobb ugrásnak számít. Illetve egyfajta visszatérés arra a szintre ahol már voltak a nők a társadalmi hierarchiában valamikor a 60-as 70 es években.
Furcsa belegondolni, hogy akkoriban pl a pakisztáni aranyifjúság ha ki akart rúgni a hámból felautózott/ motorozott Kabulba mert ott volt igazi éjszakai élet zenés szórakozó helyekkel bárokkal. Kevesen tudják, hogy az afgán és török nők hamarabb kaptak választójogot mint a svájciak :)

Rammjaeger83 · http://katpol.blog.hu 2012.02.11. 10:10:23

@taser:

Szerintem sokkal furcsább abba belegondolni, hogy egyáltalán el lehetett autózni/motorozni Iszlamabadból Kabulba. Tiszta sci-fi.

SchA · http://katpol.blog.hu 2012.02.11. 10:56:17

@taser:
Ha az OPSEC-et nem sérti, Iránban voltál v vagy?

FairyFeller 2012.02.11. 12:38:44

@SchA:

Az első (de most már a második) elküldéskor azt írtátok ki nekem: olyan kifejezést, vagy linket tartalmaz a kommentem, ami tiltott, s fogalmazzam át.
Itt most adódna még egy -közérdekű- kérdés (bizonyára megújult némelyest a moderálási gyakorlat): melyek azok a kifejezések, vagy linkek, amelyeket nem érdemes leírni (különben nem jelenhet meg a hozzászólás)...?
Ha az ember tudja, akkor tudja mit kell másképpen fogalmazni.

Talán így elmegy.

FairyFeller 2012.02.11. 13:01:17

Ki ne félne egy olyan ellenféltől, amelyik rajongva hisz Isten áldásában (mert ha jól sejtem az iráni rakétákkal annyi esélyük van egy -ha nem is fizikai, de hadviselési értelemben- "elsöprő" győzelemre, mint megnyerni a LOTTO5-ös aktuális főnyereményét) az isteni szerencsében...?
A vallás irracionális. Ez a blog persze a racionalitásokról szól, nem elemzi a vallások egymáshoz való viszonyulását, nem elemzi azt, hogy "milyen jogon" hisz valaki akár megszállott módon Istenben. Nem elemzitek azt (a szabályzat szerint sem - és érthető módon), hogy a zsidók, a keresztények, vagy a muszlimok közül vajon (objektíve, ha lehetne ilyet mondani) melyik nem okozott csalódást Istennek. Melyik nem vallott kudarcot...
De mivel egyesek vallási érzékenysége mindennél előrébb való, ezért én sem kezdek ilyen elemzésbe itt, feltehetőleg sokak őszinte örömére...
Pedig a vallások -ha lehet- tényekre támaszkodó történelme szerint azért sok következtetést le leht vonni erről is, melyik vallás mennyiben hasonult meg önmagával és miként...de ez talán veszélyesebb elemzés volna bármi másnál.

SchA · http://katpol.blog.hu 2012.02.11. 13:39:32

@FairyFeller:
"melyek azok a kifejezések, vagy linkek, amelyeket nem érdemes leírni"

1) Nem fogjuk külön a te kedvedért a összeállítani a tiltott dolgok listáját. A kommentelők 99%-a magától is tudja, te kicsit eltöprengesz és rájössz, hogy mi fér bele a szalonképes véleménynyilvánítás fogalmába és mi nem.
2) Hogy egy kedvelt orosz expat oldalt, az eXile-t idézzem: “Comments can and will be censored at whim and without warning”

"Nem elemzitek azt, hogy a zsidók, a keresztények, vagy a muszlimok közül vajon melyik nem okozott csalódást Istennek. Melyik nem vallott kudarcot..."

És nem posztolunk csöcsös képeket. És nem írjuk meg a véleményünket a magyar belpolról. És nem jelentetünk meg isteni jó sütirecepteket. És nem írunk a MÁV-os/egészségügyes/autózási élményeinkről. És nem rakunk ki olvasói leveleket szakításokról és egyéb szerelmi csalódásokról.

UI: gondolom csalódást éreztél a cikk elolvasása után, nem? :)

FairyFeller 2012.02.11. 15:00:11

@SchA:

Kénytelen vagyok részletekben elküldeni, mert nem jövök rá melyik részt kellene átírnom.

I.

Ezek szerint az új szabályok speciálisan a kommentelők 1% miatt kerültek alkalmazásra. Milyen figyelmes! :)

Megpróbálom átfogalmazni az elküldés sikertelensége miatt előzőleg elmentett hsz-met:

___

Reméltem, hogy a tisztelt KatPol-os szerkesztők foglalkoznak majd ezzel a témával. Mindenki láthatja, milyen hiánypótló ez a fórum és a korábbi részemre szóló figyelmeztetéseken túl, a jövőben már csak emiatt is megfontoltabb és "normálisabb" megfogalmazásokat igyekszem majd eszközölni (mindezeket is ritkábban).

___

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.02.11. 19:04:35

Én akkor a harmadik vagyok. Gurulva röhögök.

taser 2012.02.11. 22:27:49

@SchA:

Mellette. Pontosabban alatta :) De tegnap volt az Iráni nemzeti ünnep alkalmából rendezett fogadás. Ott találkoztam a leányzókkal.Szigorúság volt, nem szolgáltak fel szeszt és a nőknek illett kendőt viselni. Erre a BB vagy mi lányok figyelmeztettek mindenki. Meg ők voltak a női beléptetésnél mert,az is külön ment.
Jó móka lehet a burka vagy csaderi (népe válogatja) alól előszedni a cuccot. Ahogy figyeltem őket kb bilincs, vipera, pisztoly kombó mindegyiknél volt. Amikor álltak akkor nem látszott de hajlongásnál itt ott dudorodott a hardver.
A fogadás alatt végig nyomtak egy filmet. Irán 30 év múlva. A film 40 % ban atomerőművek tövében játszó boldog gyerekek, andalgó fiatalok voltak láthatóak. A maradék 60% ban meg komoly arcú mérnökök terveztek újabb erőműveket. Fegyver még nyomokban sem ( Pld a Bahreini ország image filmről először azt hittem az IDEX show promóciós anyagát hozták el annyi tank repülő fegyver volt benne)
Azért hűek maradtak magukhoz az ünnepi tortát karddal vágták fel :)
@Rammjaeger83: :) Most is el lehet de azt tényleg sci fi :)

taser 2012.02.11. 22:30:14

@SchA:

Cicis képek pedig jöhetnének . vannak szép katona lányok is :)

SchA · http://katpol.blog.hu 2012.02.13. 20:13:35

Félig ide kapcsolódik, félig BHS

Ma is ment a "kilencpercezés" az indexen keményen:
index.hu/kulfold/2012/02/13/nem_eri_meg_haboruzni_irannal/

Rammjaeger83 · http://katpol.blog.hu 2012.02.13. 20:38:23

@SchA:

"Kilencpercezés". Nem rossz, ebből mém is lehetne. Elképzelem a kommenteket a htka.hu-n:

"Ember, honnan szeded ezt a sok baromságot a Shahab-3-ról?"
"Hagy rá, ez is egy kilencpercező marha."

paraszthajszal 2012.02.13. 20:51:58

@SchA: Most legalább azért odaírták, hogy "az írás [ti. az iráni bloggeré] politikai, műszaki és katonai részletekkel kevéssé számol, így azért kevéssé komolyan vehető", persze a headline-ból ez nem derül ki.

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy attól, hogy "[h]ivatalosan is bejelentették, hogy az ország védelmére 3500, nindzsákra hasonlító nőt is kiképeznek", az IDF hány tábornokának kezdett el remegni a lába. Azt, hogy a rakétáktól csodát várnak, még csak érteni vélem valamennyire, de a nindzsákat mire fogják használni? Merényletekre, szabotázsakciókra?

Tyeplica 2012.02.18. 19:55:12

Na, most az M1 TV Híradóban a háromezer nindzsanő.

Kész. Ez már sok. Lassan kivándorlok Norvégiába.

:-)

Kullancs1983 2012.02.23. 12:45:03

@stoppos76: Na, megnéztem a filmet. A blogbuli nem tudom mikor lesz esedékes, de remélhetőleg addig nem jelennek meg zombik az utcákon, és kettőnél többen jönnek ki élve a kocsmából. Illetőleg hogy háború sem lesz, és akkor én kapom a sört..:D

FairyFeller 2012.02.24. 15:17:20

Üdv Hölgyek, Urak!

Ütősek ezek az iráni harci amazonok. Nem szívesen vesznék össze eggyel sem. :D
Szerintem ez a hír csupán egy falatka kenyér volt a fizetett média szerkesztőknek arra vonatkozóan, hogy az iráni kormány elvetemültségét próbálják érzékeltetni, nosza: ezek a gyáva nyamvadt hím soviniszta perzsák nindzsa nőket küldenének a nagyf...fegyverzetű Rambok ellen...

Képeken még eltakarva is szívderítően bájosak ezek a nők, de azért -ahogy írtam- nem vitáznék velük...ezek is épp olyan -burkoltan- veszélyesek, mint más nők egyaránt.

De térjünk át (azaz áttérnék egy komolyabb elképzelésre - amellett, hogy szerintem ezeket a nőket nem is az iráni kormány képezi ki, hanem egyszerűen csak divatos sport kezd lenni a perzsa nők körében a harcművészet), szóval, forgatókönyvek.

Mondjuk, hogy ha Jesráel népe mégis csak végre hajtana a közeljövőben egy légitámadást Irán ellen (és erről Irán még azelőtt értesülne, hogy azok odaérnének), mondjuk, hogy 70 darab Shahab-ot kilőne "titkos" izraeli nukleáris létesítményekre és mondjuk, hogy Isten melléjük állna a harcban (ezt csakis egyedül Isten tudja!) és olyan szerencsével áldaná meg őket, mintha megnyernék a LOTTO5-öst, a 70 rakétából mondjuk 7 áthatolna a rakétapajzson és közülük egy megrongálna egy illegális atomfegyvereket tároló zsidó komplexumot, csernobilt a fokushimai hatványra emelve Tel-Avivtól észak-keletre...

Tehát egy teória. És akkor még az izraeli gépek oda sem értek. Mondjuk, hogy az akció nem is sikerülne, kezdeti légi harcok után visszavonulnának.

Szerintetek be merné vetni ez esetben Izrael az atomfegyvereit...? Nem volna e félő, hogy valaki (ezúttal már nem Irán) rövidesen válaszcsapást mérne rá...?

Volna ennek az egésznek realitása...?

Tóth Csaba Tibor 2012.02.26. 02:41:59

annyit azért hozzátennék, hogy két-három éve maga az iráni vezérkari főnök arcozott a "11 nap alatt elpusztítjuk Izraelt" szöveggel, már ha persze a fordítás ezen a videón (www.youtube.com/watch?v=Gyy5IVJLkU0) pontos...

SchA · http://katpol.blog.hu 2012.02.26. 15:25:07

@mesÜge:

MEMRI, LOL!
11 nap 15.840 perc, ami erős romlás a szintidőben a 9-hez képest. Persze ez is kamu.
(BTW szerintem 10 napot - "asari jauman" - mond a koma és nem 11-et)

SchA · http://katpol.blog.hu 2012.02.26. 15:31:58

Megjegyzem, ez az "elpusztítjuk a másikat" dolog Izrael részéről is elhangzik néha

www.haaretz.com/news/ben-eliezer-if-iran-attacks-israel-we-will-destroy-it-1.243514
süti beállítások módosítása