Hirdetés

"Only the dead have
seen the end of war."

(Anyázni meg itt lehet:
katpolblog@gmail.com)

Utolsó kommentek

Hirdetés

Facebook

Bullshit Hunting Season

Cikkek

  • KatPol Kávéház XCVIII. - Téli hadjáratVannak viharos múltú települések, ahol sosem felejtik el a háborút, amely átgázolt rajtuk, és egyfajta helyi hagyományt teremtve rendszeresen meg is emlékeznek róla (hacsak külsö politikai körülmények...
  • KatPol Kávéház XCV. - Rekt konstrukcióPodcastunkban többször foglalkoztunk már az amerikai polgárháború kérdéskörével, annak kulturális hatásaival és ábrázolásaival, a legismertebb filmektől kezdve (pl. a Gettysburg) egészen az idehaza...
  • KatPol Kávéház LXXXVII. - A marsall görbe tükreA KatPol Kávéház előző adásában már foglalkoztunk Ion Antonescu román marsall életével, illetve annak utólagos megítélésével, amelyben a mai napig nincs egyetértés. Ennek részeként említettük a ’90-es...
  • KatPol Kávéház LXXIII. - Okkupert: a megszállásAkár az ukrajnai események is ihlethették a norvég, Okkupert című politikai thriller sorozat alapötletét, mely a skandináv ország orosz megszállásának kitalált történetét meséli el, nagyon is...
  • KatPol Kávéház LXVI. - White knightsEgy nő becsülete minden korban olyan érték volt, amiért a férfiak kész voltak harcba szállni. Különösen igaz volt ez a középkorban, ahol a nő ártatlanságát, illetve a házasság szentségét a társadalom...

Címkék

1.vh (8) 18+ (1) 2.vh (90) afganisztán (53) ajanlo (50) albánia (6) algéria (6) államkudarc (16) al jazeera (6) al kaida (23) amerikai polgarhaboru (5) argentína (3) atom (39) ausztria (11) azerbajdzsán (5) bahrein (2) baltikum (2) belarusz (3) belgium (2) bizánc (3) bolívia (1) brazília (3) britek (54) bulgária (5) chile (1) ciprus (1) coin (63) csád (6) csehország (10) dánia (2) dél afrika (4) demográfia (6) díszszemle (9) ecuador (2) egyenruhák (23) egyiptom (9) el salvador (3) ensz (20) eritrea (2) észak korea (1) etiópia (8) eu (12) évforduló (29) fakabát (3) fegyverseft (39) felkelés (24) filmklub (48) franciák (38) fülöp szigetek (1) fürtös bomba (2) gáz (9) gáza (10) gazprom (5) gcc (2) gerillaháborúk (29) görögök (6) grúzia (15) hadiipar (31) haditengerészet (25) hadsereg a politikában (40) haiti (1) hamasz (6) hearts and minds (7) hezbollah (12) hidegháború (42) hollandia (2) honduras (4) horvátok (1) humor (24) india (17) indonézia (16) irak (67) irán (72) izland (1) izrael (107) japánok (25) jemen (11) jordánia (7) kalózok (9) kambodzsa (5) kanada (1) karthágó (1) kazahsztán (6) kémek (7) kenya (3) képrejtvény (3) keresztesek (5) kézifegyverek (9) kína (86) kirgizisztán (3) knn (275) kolumbia (10) kongó (14) korea (21) koszovó (11) kuba (6) kurdok (8) légierő (50) lengyelek (11) libanon (45) libéria (6) líbia (15) macedónia (3) magyarország (42) magyarsajtó (30) malajzia (2) mali (7) málta (1) mauritánia (4) mexikó (4) migráns (6) moldova (3) mozambik (1) nabucco (7) namíbia (1) nato (18) ndk (6) németek (55) nicaragua (5) niger (5) nigéria (2) norvégia (3) olaszok (11) omán (1) örményország (5) oroszország (98) összeesküvés (5) pakisztán (31) palesztina (21) panama (3) peru (3) podcast (66) powerpoint (2) propaganda (65) puccs (11) rádió (44) rakéta (15) rakétavédelem (15) recenzió (14) repülőnap (3) róma (2) románia (6) spanyol polgárháború (3) sri lanka (13) SS (5) svédek (2) szaúdiak (12) szerbia (4) szíria (31) szlovákia (2) szolgálati közlemény (94) szomália (23) szovjetunió (71) szudán (16) tadzsikisztán (4) tank (42) terror (66) thaiföld (9) törökország (29) trónok harca (4) tunézia (1) türkmenisztán (8) uae (5) uav (6) uganda (5) új zéland (1) ukrajna (17) ulster (2) usa (165) üzbegisztán (2) választás (14) válság (4) varsói szerződés (11) vendégposzt (23) venezuela (4) video (34) vietnam (23) vitaposzt (7) wehrmacht (24) westeros (4) zamárdi (1) zimbabwe (4) zsámbék (1) zsoldosok (14)

[KNN] Useful idiots

2009.12.10. 09:00 SchA

Annak idején egy cikkel megemlékeztünk Chareles Freeman megbuktatásáról az NIC elnöki posztjáért folyó versenyben. Most egy hasonló helyzetre hívta fel a figyelmet Stephen  M. Walt, a Foreign Policy egyik szerkesztője. Az alaphelyzet a következő: létezik egy olyan hivatal az amerikai államigazgatásban, hogy "Office to Combat and Monitor Anti-Semitism". Elbüvölő kis, a politikai korrektség által életre hívott iroda lehet, valószínűleg a jövőben errefelé is elszaporodnak az ilyen PC intézmények, amik harcolnak például a gender mainstreamingért és a többi, civilizált ember számára oly nélkülözhetetlen vívmányért. Obama a hivatal élére Hannah Rosenthalt akarja kinevezni, amit támogatnak a baloldali, és elleneznek a jobboldali amerikai zsidó szervezetek.

Amin Stephen M. Walt kiakadt, az a mód, ahogy a Rosenthal érvelni akart a saját kinevezése mellett, ugyanis röviden és tömören, elkezdett áradozni, hogy mennyire szereti Izraelt, ő élt ott, a szíve csücske, imádja, stb. Mi ezzel a baj?

Ezek szép érzések, de nem furcsa egy kicsit, hogy azzal kell megvédenie a jelöltségét egy pozícióra az Egyesült Államok kormányzatában, hogy elmondja, mennyire szeret egy idegen országot? Egy amerikai tisztviselőnek az ő pozíciójában az számít, hogy szereti Amerikát, és hogy hiszi, hogy az antiszemitizmus egy gyűlöletes filozófia, ami ellen erőteljesen fel kell lépni. Az, hogy szereti Izraelt vagy Franciaországot vagy Thaiföldet vagy Namíbiát, stb, lényegtelen. (És igen, teljeséggel elképzlehető, hogy valaki ki nem állhatja az antiszemitizmust, de nem szereti Izraelt)

(És akkor itt én is megjegyezném bizonyos kommentek megelőzése végett: izraeli =/= zsidó, cionista meg pláne nem. Danke.)

Ha ez még kevés lenne, Walt idéz egy elég erős cikket a Haareztől - már az első mondat is kedves:

Minden kinevezett személynek az amerikai kormányzatban ki kell állnia egy alapos háttérvizsgálatot az amerikai zsidó közöség által.

A Haaretz is megemlíti Freeman esetét, továbbá egy hasonló esetet Chuck Hagel szenátorral, akinek volt mersze kijelenteni, hogy az USA kapcsolata Izraellel és az arabokkal nem vagy-vagy alapon kellene, hogy működjön, és végül eljut Hannah Rosenthalhoz, akit konzervatív körök (valószínűleg a ZOA) "Izrael-ellenesnek" bélyegeztek, csak mert a vetélytárs szervezettől - ami egyébként ugyanolyan cionista - kerül ki. Az egész folyamat eredménye, hogy az amerikai politika, különösen a külpolitika, erősen (kontra)szelektált lesz, már ami a Közel-keletet illeti, és jöhet akár republikánus, akár demokrata kormányzat, a fő csapásirány soha nem fog változni, mindegy mennyibe is kerül ez Amerikának. Az eredmény pedig, ahogy :

Az USA politikája a "szakértők" ugyanazon csoportjánál marad, akiknek a politikája az elmúlt tizenhét évben (vagy régebb óta) biztos recept volt a kudarcra.

Persze - a fair play kedvéért - nézzük meg az érem másik oldalát. Egy kis, közel-keleti államnak órási húzás, ha ilyen durva mértékben tudja befolyásolni a világ vezető szuperhatalmát - meg is tesz mindent, hogy ez így maradjon. Az izraeliek és cionista eszméket valló amerikai zsidók szempontjából ez több mint, logikus - ez oldschool, klasszikus nacionalizmus (még mielőtt vki félreérti - a nacionalizmus szónak nálam kizárólag pozitív jelentése létezik). Őszintén, melyik ország nem szeretné, ha mindig lenne mellette egy nagyhatalom, ami ellátja fegyverrel, pénzzel, megvédi a nemzetközi politikai színtéren, és háborút is indít az ellenségei ellen, főleg egy olyan ingatag térségben, mint a Közel-kelet? Akad olyan olvasó, ki pl. tiltakozna abban az esetben, ha Magyarország (menetrend szerinti) diplomáciai összetűzésbe kerülne Szlovákiával, Moszkva azonnal megcsörgetné Robert Fico mobilját, hogy kushadjon, mert "a magyarok Oroszország különleges szövetségesei" és benéz egy pofon, ha tovább szórakoznak ott Pozsonyban? Én nem hiszem. Az izraeli lobby sem egy misztikus összeesküvés, hanem, ahogy azt Walt hires/hírhedt könyvében leírja, szervezetek és egyének laza szövetsége egy közös politikai irányvonal mentén. Sok ilyen létezik, csak éppen ők mind közül a leghatékonyabbak.

Nem az az elképesztő tehát, amit az izraeli lobby megengedhet magának, hanem az, hogy Amerika ezt eltűri - ezt a PC számlájára lehet írni - , illetve egyenesen támogatja. Ezt az utóbbi állatfajtát hívjuk úgy hogy keresztény cionista, és erős átfedést mutat a neokonokkal. Amikor én először hallottam, hogy egyes amerikai politikusok azért állnak ki fanatikusan Izrael mellett, mert Biblia szerint Jézus második eljövetelének előfeltétele egy zsidó állam, egyszerűen nem hittem el. Erre külpolitikát alapozni és dollármilliárdokat, katonák életeit kidobni? És akkor készülnek a csatára is Armageddonnál? Vajon terveznek titokban fegyvereket külön arra az alkalomra, valami extrém durva cuccot? És ez sajnos nem vicc, ahogy azt az előző amerikai elnök is bizonyította.

A hozzájuk hasonló emberekről jegyezte meg annak idején egy Vlagyimir Iljics nevezetű úriember, hogy  "poleznye idioty", azaz "hasznos idióták" (a mondák szerint, mert nem bizonyított hogy valóban tőle származik a kifejezés). Különféle politikai/vallási/egyéb világnézeti motivációktól vezérelve munkálkodnak valamiféle egyetemes "Jó" céljából, miközben nem veszik észre, hogy egy másik állam/politikai entitás nagyonis evilági érdekeit szolgálják. Rosszabbak, mint az azok, akik ilyen-vagy olyan, általában anyagi okok miatt idegen államokat segítenek a sajátjukkal szemben, mert a "hasznos idióták" ezt nem csak, hogy nyíltan felvállalják, de  tevékenységüket egyenesen az erkölcsi felsőbbrendűség és patriotizmus köntösébe bújtatják, és úgy érzik, követendő példával szolgálnak minden állampolgár számára. Kár, hogy a világ már megfeledkezett az alábbi szavakról:

... semmi nem fontosabb, minthogy kizárjuk a permanens, meggyökeresedett ellenszenvet bizonyos nemzetek,  és a szenvedélyes ragaszkodást mások iránt; és hogy ehelyett igazságos és baráti érzelmekkel viseltessünk mindenkivel szemben. Az a nemzet, mely megrögzött gyűlölettel vagy megrögzött elfogultsággal viseltetik egy másik iránt, valamilyen szinten egy rabszolga. Rabszolgája a saját gyűlöletének vagy a saját vonzódásának, melyek mindegyike elég ahhoz, hogy tévútra vezesse kötelességeitől és érdekeitől.

Ezt George Washington mondta 1796-ban. Ő még a frissen született USA, illetve Nagy-Britannia és Franciaország viszonylatában gondolta ezeket, de véleményem szerint szavai minden korra és minden államra igazak. Persze a XVIII. században még születtek sogenannte "államférfiak", és nem létezett az elmebeteg politikai korrektség.

23 komment · 1 trackback


| More

Címkék: usa izrael propaganda knn

A bejegyzés trackback címe:

https://katpol.blog.hu/api/trackback/id/tr41586410

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fico szelleme járja be Európát 2009.12.10. 10:17:21

Botrány. A Fico-féle Smer újra teljes jogú tagja az Európai Szocialisták Pártjának.  Na ilyenkor az MSZP gyorsan kidobja a picsába az Internacionálét meg a testvériséget, és elkezd fideszest játszani. Hogy ezt nem lehet, mert nem engedik be a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Első Osztályú Huszárkapitány 2009.12.10. 10:52:18

Idézet az egyik fent említett honlapról "soha nem kritizálni Izraelt, és mindig támogatni függetlenül attól, mit csinál, stratégiailag és morálisan elég értelmetlen dolog".

Ez a mondat mindent magában hordoz. Tudjuk, hogy a morál nem erőssége egyetlen állam alakulatnak sem. A stratégiai érdekek képviselete annál inkább és erre láttunk több példát a történelem folyamán.

Az egyik kedvenc példám a II VH kitörésének időszaka. Az imperialista-monarchista Curchill és a velejéig kapitalista-demokrata Roosevelt (a kettejük kapcsolata is pikáns, mert az USA létrejötte, azért a Brit Birodalom első Trianonja volt, amit a brit arisztokrácia évszázados távlatból se nagyon felejtett el) igen rövid hezitálás után, a stratégiai érdekeik védelmében a korábban morálisan elítélt, tömeggyilkos Sztálin kegyeit kezdte el keresni. Egy olyan Sztálint vontak be a szövetségükbe, akinek a rendszere ellen 20 évvel azelőtt intervenciós csapatokat küldtek és a rendszerének megdöntésén, illetve annak a "szabad világba" való exportálásának elszabotálásán ügyködtek.

Mit kellett volna tenniük a morál alapján? Szerintem úgy a náci, mint a kommunista rendszer ellen egyszerre harcolni, de ez valahogy nem jött össze. (Mondom a morál alapján és nem a racionális megfontolások alapján, mivel én is tudom, hogy ha mindkettő ellen nyomultak volna, akkor a horogkereszt és a vörös csillag sűrű vállveregetések közepette együtt masírozott volna be valszeg Londonba és később Washingtonba.) Sőt, a háború végére már azt is sikerült elhitetni a nyugattal, hogy Sztálin bácsi lelke olyan hófehér és makulátlan, mint a generalisszimusz november 7-i ünnepségeken hordott fehér egyenruhája. Lengyelország nácikkal karöltve történt feldarabolása, Katyn, a finnek és balti népek elleni agresszió, később Európa hatalmi övezetekre való újrafelosztása (egész pontosan Kelet-Európa eladása a bolsevikoknak), cö-cö-cö...igazán semmiség...ahol fát vágnak ott hullik a forgács. Ez annyira perverz, hogy nem igaz, de mégis igaz. Hitler (időlegesen legalábbis) odaadta Lengyelország felét, Baltikumot és Besszarábiát Sztálinnak. Ezt tudták az angolszász hatalmak és emelték a tétet, legyen egész Kelet-Európa csak amíg nem győzünk nekünk szolgálj!

Ezt a kicsit hosszúra nyúlt bevezetőt azért írtam le, mert volt időszak, amikor az USA színtisztán a stratégiai érdekei mentén politizált, a morálra ballisztikus ívben tojt és láss csudát bejött neki. Most úgy tűnik, hogy nem ezt teszi. Mondom úgy tűnik.

Nem akarok a conteo világába átcsapni, hanem a mindennapi életből, a gazdaság világából veszem a példám. Mondjuk ti (mi :-) vagytok Raytheon vagy bármely szabadon választott amerikai fegyvergyártó igazgatósági tagjai. Gyönyörűen eléldegéltünk a hidegháború alatt, mivel a SZU fenyegetései miatt dőlt a megrendelés és pontosan nem tudom hány alkalmazottja van a Raytheonnak, de biztos, hogy több ezer, ha nem tízezer a beszállítóival együtt, és egy szép napon arra ébredünk, hogy megnyertük a hidegháborút. Gorbi koktélt iszogat Reagan ranch-én és a kitört világbéke okán éppen felezni készülnek a védelmi kiadásokat a kongresszusban. Na, erre mit csinálnátok? Körbenéznétek és keresnétek valami olyasmiféle konfliktus halmazt, ami helyettesítheti a hidegháború volumenét. Na és itt jön az AIPAC, Rosenthal, stb., stb...

Tilikov (törölt) 2009.12.10. 11:02:46

Ezt már egyszer be akartam itt linkelni, de most passzol a témához, mint az amerikai-keresztény-cionista-neokon elmebetegség legelborultabb példánya. A térképek nagyon érdekesek, van olyan térkép is amely pontosan bejelöli a 2012-es armageddon során Góg és Magóg támadási útvonalait. Mellesleg Magóg felvonulási területe K-Európában lesz, magyar területen.
pakalert.wordpress.com/2008/12/22/neocon-plans-for-pakistan-exposed/

Amerikai keresztény cionizmus helyett, én a napokban találkoztam a magyar keresztény anticionizmussal. Elbeszélgettem egy elég jól tájékozott jobbik magyarral (mert ilyen is van), és egész értelmes meglátásai voltak Közel-Kelet témakörben, csodálkoztam is, hogy ilyen reálisan látja a dolgokat. Aztán ahogy belemelegedtünk a beszélgetésbe, megnyílt az illető és előhozakodott a "többivel" is. Először csak a Turáni Szövetség került elő, aztán egyszer csak ott jártunk, hogy Góg és Magóg, és hogy mindez régesrég meg van már írva. Én meg csak néztem, hogy hova jutott a beszélgetés, ami totál racionálisan kezdődött, de ő mind a két kurzust ugyanolyan komolyan vette.

Nesze neked George Washington. Nem könnyű levedleni a megrögzült ellenszenvet és ragaszkodást, ha a 21. századi elmék tekintélyes része az ókori zsidók fantasztikus elemekkel felturbózott politikai propagandáját készpénznek veszi.

Papp Sanyi 2009.12.10. 11:05:02

"Amikor én először hallottam, hogy egyes amerikai politikusok azért állnak ki fanatikusan Izrael mellett, mert Biblia szerint Jézus második eljövetelének előfeltétele egy zsidó állam, egyszerűen nem hittem el." Ezt századjára sem szabad elhinni. Ez pont a ló másik oldala, tehát, hogy szeretnék, ha azt hinnéd, hogy ők így hiszik.
Hülyének nézik(nek) őket(minket). Jó a cikk egyébként.

sorhajóhadnagy 2009.12.10. 11:08:50

Na, ez is érdekes... Egy olyan országban, amely büszke arra, - és zsidó identitású polgárai ezt még büszkébben hirdetik - hogy mentes az antiszemitizmustól, mi szükség van egy antiszemitizmust figyelő kormányhivatalra? Különösen, ha az érdeklődő közönség vagyis zsidó identitású közösség leginkább az antiszemitizmust figyelő hivatal élére kiszemelt zsidó identitású kormányhivatalnok "zsidóságteljesítményét" firtatja. Nem azt, hogy mit tár fel, és mit tesz az ellen, hogy ne legyenek negatív jelenségek. Belterjes dolog.
Meg színtiszta érzelmi kötődés. Rockville (Washington DC egyik elővárosa Marylandben a Potomac zúgóinál, nagyon szép hely) utcáin a zsidó identitású lakosok nagy kék-fehér táblákat helyeznek el a gondosan nyírt pázsiton "We support the Israeli government" felirattal. Egyszer megkérdeztem, hogy ez mit jelent, akkor a Likud vagy a Munkapárt, háború vagy béke, telepek vagy földet békéért, meg ilyesmi. Erre csak néztek, és azt mondták, az nem a mi dolgunk, mi amerikaiak vagyunk. DE EGYÉBKÉNT bármit tesz a bármikor izraeli kormány, mi támogatjuk.
Akkor most mi van?

bz249 2009.12.10. 11:34:13

@sorhajóhadnagy: "Na, ez is érdekes... Egy olyan országban, amely büszke arra, - és zsidó identitású polgárai ezt még büszkébben hirdetik - hogy mentes az antiszemitizmustól, mi szükség van egy antiszemitizmust figyelő kormányhivatalra?"

Eppen a gazdasagi valsag kozepen akarnak az utcara tenni egy csomo csomo hivatalnokot? Az Antiszemitimust ellenorzo hivatal munkahelyeket, fogyasztast es ezalatal gazdasagi fellendulest jelent. :)

Első Osztályú Huszárkapitány 2009.12.10. 17:11:24

@Tilikov:

Köszi a linket! Nem semmi! Megint bebizonyosodott, hogy ez a Baluchistan sztori nem légből kapott ötlet és a világon nincsenek csodák, valamint véletlenek.

Ja és amikor a fegyvergyárak "uralmáról" írtam, akkor nekem nem jutott eszembe az a csinos kis szlogen, amit az egyik, a fenti linken található filmecske is emleget: WAR CORPORATISM. Tetszik! Fején találja a szöget.

Első Osztályú Huszárkapitány 2009.12.10. 17:25:28

"Rosenthal érvelni akart a saját kinevezése mellett, ugyanis röviden és tömören, elkezdett áradozni, hogy mennyire szereti Izraelt, ő élt ott, a szíve csücske, imádja, stb."

Tényleg, mi ezzel a baj? Göncz Kinga legfőbb érve arra, hogy miért legyen ő a külügyminiszter kis hazánkban, az volt, hogy sokat utazott. Persze nem az apuka befolyása. Áááááhhh, dehogy. ;-) Én utálom a Ficot, de amit a Kingusról mondott, azt sajna nem tudtam nem a magaménak érezni.

Szóval ül ez a Rosenthal, nézi a CNN-t és látja, hogy ez nálunk így megy, ezt csak azzal lehet überelni, ha még azt is hozzáteszi, hogy imádta, ahol élt meg utazott. Royal Flush nem? ;-)))

Herbert_West 2009.12.10. 19:27:27

OFF: amúgy mindig is vicces, amikor az USA a demokrácia letéteményeseként akar fellépni, amikor pl már 1776ben is az istenadta brit jogaikért keltek fel a brit parlament ellen:)

SchA · http://katpol.blog.hu 2009.12.10. 21:21:27

@Tilikov:

Lehet, hogy már lassú vagyok, de a megadott linken hol van térkép Góg és Magóg felvonulási terveiről? Én csak olajvezetékeket látok, meg a hozzájuk kapcsolódó cuccokat.

@Papp Sanyi:
Hidd el, hogy az amerikai New Age kereszténység elég durva dolgokat tud kitermelni.

@Első Osztályú Huszárkapitány:
"Tudjuk, hogy a morál nem erőssége egyetlen állam alakulatnak sem."

Az MVHs szőnyegbombázások kapcsán mondta egy brit tábornok(? - a forrás most nem jut az eszembe), hogy a legerkölcstelenebb dolog Nagy-Britannia számára az lett volna, ha elveszíti a háborút.

SchA · http://katpol.blog.hu 2009.12.10. 21:58:24

@Papp Sanyi:

Összeszedtem pár videót az óceán túlpartján tanyázó népek, khmm, "vallási szokásairól".

www.youtube.com/watch?v=5lvU-DislkI

www.youtube.com/watch?v=Duwd5rhdO9s

www.youtube.com/watch?v=5hnW5dhYLgQ

De persze a fanatikus, elvakult, irracionális, stb jelzőket rájuk nem szokás használni...

Tilikov (törölt) 2009.12.11. 10:38:57

@SchA: A Góg és Magógos térkép ugyanezen a címen van, csak már nem volt lelkierőm újból végigpásztázni ezt a beteg oldalt. Amúgy egyszerű kis térkép: Magóg Európából fog támadni, Magyarország környékéről, Góg valahonnan a Szaharából (ez külön lol), Irak környékén egyesülnek és kezdődhet az apokalipszis.

Ezek még a keresztény mesét sem veszik komolyan, mert a szerint Góg és Magóg egy kaukázusi völgyben van elzárva egy vasfallal és onnan fognak kiözönleni, ha jön a végítélet.

Első Osztályú Huszárkapitány 2009.12.11. 11:22:00

@SchA:

Kösz a youtube-os videókat és ezzel egy kicsit kezdünk off irányba oldalazni, de mivel olyan szerencsés ember vagyok, hogy mindenről van elméletem és véleményem és mint Ceuceuscu elvtárs, néha elhiszem magamról, hogy én vagyok a világ esze :-))), ezért nem tudom ezt a ziccert kihagyni.

Előrebocsátom, hogy nem szoktam a Hack Péterrel együtt eksztázisba esve Vidámvasárnap fetrengeni a gyüliben, de az elrévülés, hipnózis és eksztázis hosszú-hosszú történelme miatt nem is esek kétségbe, amikor ilyeneket látok. A homo sapiens sapiens történelmének egyik elhanyagolható, utóbbi szegmentecskéjében (utóbbi 1.000-2.000 évében) merült az fel, hogy a révülés, transzállapot nem hogy hasznosnak, hanem bűnös dolognak lettek titulálva. Az azt megelőző kb. 98.000 évben széltében hosszában gyakorolták ezt és a mindennapi, de legalábbis az ünnepnapokon teljesen bevett (sic!) szokás volt az egész glóbuszon. Nomármost, ahogy a vadászösztön sem egy hipp-hopp kiírtható dolog az emberből, ezért a transzállapot illetve extázis iránti vágy sem az. Hiába próbálja a mainstream keresztény-zsidó-muzulmán vallás azt írtani. Vicces látni, hogy pont ezeknek a vallási irányzatoknak a reform mozgalmai szinte kivétel nélkül visszahozzák ezeket a szokásokat. A keresztényeknél az új református egyházak, zsidóknál a kabbalisták és egyéb misztikus irányzatok, a muszlimnál pedig a szufi irányzat.

Szóval alapvetően nekem nincs ezzel semmi bajom, amíg a privát szférát érinti és a spirituális megtisztulás irányába hat, valamint ezeknek a sprirituális irányoknak befele (ezo) és nem kifele (exo) kell irányulnia véleményem szerint. Ezért nekem is kinyílik a bicska zsebemben, amikor ezek a nénik-bácsik, köztük George W.Bush egy Normann Schwarzkopfnak úgy adnak utasítást, hogy nekem a Nagy Manitou szelleme azt mondta, hogy Szaddámot akkor is el kell törölnünk, ha a WMD témáról orbitálisat is kell hazudnunk a világ felé. Ami meg még pikánsabbá teszi a sztorit, hogy pl. W. Bushnál a War and Oil Corporatism egyesült ezzel a neokon, új reformista-metodista egyházas felfogással. Na ez már végképp kiveri nálam is a biztosítékot. Végső soron a Nagy Manitou annyira jó fej, hogy úgy küld el egy hazugságokon alapuló háborúba, hogy még a család és baráti köreinek a pénztárcáját is teletömi. Mi ez, ha nem az isteni/sátáni (mindenki döntse el hite vagy nem hite szerint) lottó ötös, hm???

Tilikov (törölt) 2009.12.11. 11:51:03

@Első Osztályú Huszárkapitány: "Az azt megelőző kb. 98.000 évben széltében hosszában gyakorolták ezt és a mindennapi, de legalábbis az ünnepnapokon teljesen bevett (sic!) szokás volt az egész glóbuszon."

Erre magadtól jöttél rá, vagy olvastad valahol, netán a forrását is meg tudnád jelölni? Pl. "Mindennapi és ünnepi szokások a glóbuszon az utóbbi 98.000 évben". Érdekes könyv lehet.

Tilikov (törölt) 2009.12.11. 12:52:48

Érdekes cikk az amerikaiak vallási szokásairól. A megkérdezettek 65%-a számolt be túlvilági tapasztalatokról.
www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/12/09/AR2009120903712.html

Első Osztályú Huszárkapitány 2009.12.11. 14:20:30

@Tilikov:

Bármelyik történelmi témájú könyvet nyitod ki olvashatsz ezekről, persze sokszor csak utalás formájában és mivel ez a téma is érdekel, összeraktam a mozaikokat. Ha példálózni szeretnék, akkor szinte felesleges is belekezdeni a felsorolásba (az egész amerikai kontinens indiánjai, kelták, stb.), mert a zsidó-keresztény vallás megjelenése előtti és sokáig még a zsidó-keresztény vallás megjelenése utáni népek többsége is természet/pogány/sámánisztikus/táltos (kinek hogyan tetszik) vallású volt, amelyekben természetes volt a transzállapot előidézése és használata. A híres antik társadalmak (India, Mezopotámia, Egyiptom, Görögország) pedig szintén nem hiányolták ezeket a módszereket. Szerinted Delphoiban a híres-hírhedt jósnők transz nélkül mondogatták a füst felett a jóslataikat?

Ja és még egy megjegyzés az amerikaiak vallási szokásairól szóló cikk megállapításairól. Igen, tudomásul kell venni, hogy az ember nem csak "zoon politikon", hanem érzelmekkel és transzcendens élményekkel is áthatott lény. Amit persze nehéz elhinni az elmúlt, általam emlegetett kb. 100.000 év eredményei alapján, hisz ott írtottuk egymást és ontottuk egymás belét, ahol tudtuk - emiatt születhetett meg ez a kiváló blog is :-) -, de amikor szünetet tartottunk, akkor akár a peyote gombának, a forgó dervisek táncának vagy a didgeridoo hangjának köszönhetően őseink transzba estek és a pozitív forgatókönyv szerint kapcsolatba léptek a felsőbb szférák lényeivel, kevésbé pozitív szcenárió esetén egyszerűen így lazítottak egyet, de mindenesetre csinálták...

Első Osztályú Huszárkapitány 2009.12.11. 14:27:18

Bocs, a peyote nem gomba, hanem leginkább a föld alatt növő, tüskétlen kaktusz; a föld felett csupán egy kerek bimbó látszik belőle, mely olyan hallucinogén anyagot tartalmaz, amit vallási és világi célra egyaránt felhasználnak. A pejotet eszik vagy italként fogyasztják, és központi szerepet játszik a Bennszülött Amerikai Egyház (Native American Church) szertartásaiban jelenleg is.

drazsé 2009.12.11. 14:54:52

@SchA:

nagyon, de nagoyn kemény :)

a drumnbass verzió különösen tetszik, be lehetne léptetni egypár cimborámat simán :)

Első Osztályú Huszárkapitány 2009.12.11. 15:00:24

@SchA:

Rafinált gyerek vagy te Scha! Ahogy ezt Erdélyben mondanák, szász eszű választ kaptam a morál vs. stratégiai érdek boncolgatásomra, mert itt azt mondod, hogy ez a kettő az MVH-ban a britek részéről egybeesett. Ebben a megfogalmazásban így is van. Az én kiindulópontom viszont a zsidó-keresztény gyökérből indult, amely akárhogy is de az angolszász világ akkori állapotának morális alapja kellett, hogy legyen. Aszerint pedig a csúnya fekete-mágiás-rasszista-antiszemita nácik és az ateista-materialista-bolsevikok egykutya kellett volna, hogy legyen. Természetesen egy olyan felkiáltással, hogy ha kell, akkor ezen két rossz fiú összeölelkezése ellenére lenyomjuk őket, mert ha nem bírnánk a nyomást, akkor az Úr megsegít minket. De mivel az Úr segítségében kevésbé bíztak a britek, ezért elfogadták az ördög kevésbé bizonytalan jobbját. De mivel nem akarom az összes korábbi véleményemet annulálni azzal, hogy a briteket valamilyen szinten is fehér ruhás kis puttó angyalkákként ábrázoljam, ezért inkább hoznám fel azt a hasonlatot, hogy az ördög jobb keze fogott kezet a ballal..., de akkor hol vannak a nácik? Ők az ördög segge? Illetve már megint ott tartunk, hogy nincs jó vagy rossz, mert mindenki rossz így vagy úgy és nincs morális felhatalmazottsága senkinek csak stratégiai érdeke és teljesen jó a világ úgy ahogy van, mert csak a nézőpont számít???

Doktor Úr segítsen!!!

Tilikov (törölt) 2009.12.11. 15:07:40

@Első Osztályú Huszárkapitány: Mintha összekevernéd a tudatmódosító szerek élvezetét a misztikus fantáziákkal. Pl. a fent linkelt videókban a földön fetrengő, epileptikusan rángatózó emberek, akik bizonyára így kommunikálnak a mindenhatóval, mindenféle tudatmódosító nélkül érik el ezt a pompás állapotot. És viszont, ha valaki begombázik, kaktuszozik, stb., attól még nem kerül vallásos transzállapotba, hacsak nem egyébként is hajlamos erre.

De az előző kommentemet illetően, csak arra céloztam, hogy a 100.000 évvel ezelőtt élt emberek szokásaira, legfeljebb a fennmaradt csontjaikból, fogazatuk, agytérfogatuk, stb. alapján lehet komoly fenntartásokkal esetleges spekulációkat tenni, pl. hogy mit ettek, meg ilyesmi, aki ennél többet vél tudni, az valószínűleg fantáziál, vagy túl komolyan vett valamilyen misztikus maszlagot.

I_Isti 2009.12.20. 22:00:40

@SchA: Mind a három video hamisítvány: a képek alá egy egész más zenét vágtak be. Ha ezekből ítéled meg az amerikaiak vallási életét, akkor csak a tájékozatlanságodat vered nagy dobra. (Arról nem is beszélve, hogy a New Age és a kereszténység elég antagonisztikus ellentéttel bírnak.) Ezen kívül, lehet, hogy nem is ők a hülyék... :-)
(Ha a Messiás véletlenül mégis eljön - vagy vissza - Jeruzsálembe, akkor úgyis kiderül.)
Ja, és elmondok még egy titkot: a Messiás el (vagy vissza) jövetelének feltétele "A" Templom felépítése is, "A" Templomot pedig az egész világmindenségnek nagyjából egyetlen olyan helyén kell felépíteni, ahol tutibiztos, hogy lehetetlen: Jeruzsálemben, a templom-hegyen, az ott pillanatnyilag álló két mecset helyén - (egyesek szerint elég mellette.)
Az azért gondolom elég nyilvánvaló, hogy ebből hamarabb lenne világháború, mint ahogy a második elkezdődött?

SchA · http://katpol.blog.hu 2009.12.20. 22:46:26

@I_Isti:

"Mind a három video hamisítvány: a képek alá egy egész más zenét vágtak be."

LOL, thank you Captain Obvious!

Első Osztályú Huszárkapitány 2009.12.21. 15:11:07

@I_Isti:

Igazad van, de ismerve Netanjahut, neki még "A" Templom megépítése is beleférne, különösen recesszió idején, lesz ami lesz alapon. Jön az Armageddon meg az Apokalipszis, egye fene, majd az AIPAC le-pr-ozza meg lekommunikálja azt is ;-)))
süti beállítások módosítása