Hirdetés

"Only the dead have
seen the end of war."

(Anyázni meg itt lehet:
katpolblog@gmail.com)

Utolsó kommentek

Hirdetés

Facebook

Bullshit Hunting Season

Cikkek

  • KatPol Kávéház CIII. - The Birth of a NationJellegéből fakadóan az őskutatás meglepő eredményeket hozhat, melyek aztán cselekvésre is sarkallhatják az embert - főleg akkor, ha egy irodalmárról van szó, akinek természetesen az ihlet mindig jól...
  • KatPol Kávéház XCIX. - Egy élet LíbiáértKedves közönség! Podcastunk 99. adásában a téma egy olyan film lesz, amely kevéssé ismert eseményeket dolgoz fel a kései európai gyarmatosítás történetéből. Líbia napjainkig fontos geopolitikai...
  • KatPol Kávéház XCVI. - Írtalan történelem"...for the rest of time, it'll be like no one ever knew we was even here." Kedves közönségünk egyöntetű tetszését aligha fogjuk ezzel megnyerni, de podcastunk mai, 96. adása sajnos (vagy nem sajnos;...
  • KatPol Kávéház XCIV. - Gone to Texas1974-ben a félig cherokee származású cowboy és egyben feltörekvő amerikai regényíró, Forrest Carter először kapott lehetőséget arra, hogy az egész ország tévéközönsége előtt reklámozhassa magát,...
  • KatPol Kávéház LXXIX. - Tűzön-vízen átA közelharc-jelenetekkel, látványos pirotechnikai és különleges effektekkel teletűzdelt akciófilm nem kifejezetten az a műfaj, amely pl. itt Közép-Európában elfogadottnak számít a nemzeti...

Címkék

1.vh (8) 18+ (1) 2.vh (90) afganisztán (53) ajanlo (50) albánia (6) algéria (6) államkudarc (16) al jazeera (6) al kaida (23) amerikai polgarhaboru (5) argentína (3) atom (39) ausztria (11) azerbajdzsán (5) bahrein (2) baltikum (2) belarusz (3) belgium (2) bizánc (3) bolívia (1) brazília (3) britek (54) bulgária (5) chile (1) ciprus (1) coin (63) csád (6) csehország (10) dánia (2) dél afrika (4) demográfia (6) díszszemle (9) ecuador (2) egyenruhák (23) egyiptom (9) el salvador (3) ensz (20) eritrea (2) észak korea (1) etiópia (8) eu (12) évforduló (29) fakabát (3) fegyverseft (39) felkelés (24) filmklub (48) franciák (38) fülöp szigetek (1) fürtös bomba (2) gáz (9) gáza (10) gazprom (5) gcc (2) gerillaháborúk (29) görögök (6) grúzia (15) hadiipar (31) haditengerészet (25) hadsereg a politikában (40) haiti (1) hamasz (6) hearts and minds (7) hezbollah (12) hidegháború (42) hollandia (2) honduras (4) horvátok (1) humor (24) india (17) indonézia (16) irak (67) irán (72) izland (1) izrael (107) japánok (25) jemen (11) jordánia (7) kalózok (9) kambodzsa (5) kanada (1) karthágó (1) kazahsztán (6) kémek (7) kenya (3) képrejtvény (3) keresztesek (5) kézifegyverek (9) kína (86) kirgizisztán (3) knn (275) kolumbia (10) kongó (14) korea (21) koszovó (11) kuba (6) kurdok (8) légierő (50) lengyelek (11) libanon (45) libéria (6) líbia (15) macedónia (3) magyarország (42) magyarsajtó (30) malajzia (2) mali (7) málta (1) mauritánia (4) mexikó (4) migráns (6) moldova (3) mozambik (1) nabucco (7) namíbia (1) nato (18) ndk (6) németek (55) nicaragua (5) niger (5) nigéria (2) norvégia (3) olaszok (11) omán (1) örményország (5) oroszország (98) összeesküvés (5) pakisztán (31) palesztina (21) panama (3) peru (3) podcast (66) powerpoint (2) propaganda (65) puccs (11) rádió (44) rakéta (15) rakétavédelem (15) recenzió (14) repülőnap (3) róma (2) románia (6) spanyol polgárháború (3) sri lanka (13) SS (5) svédek (2) szaúdiak (12) szerbia (4) szíria (31) szlovákia (2) szolgálati közlemény (94) szomália (23) szovjetunió (71) szudán (16) tadzsikisztán (4) tank (42) terror (66) thaiföld (9) törökország (29) trónok harca (4) tunézia (1) türkmenisztán (8) uae (5) uav (6) uganda (5) új zéland (1) ukrajna (17) ulster (2) usa (165) üzbegisztán (2) választás (14) válság (4) varsói szerződés (11) vendégposzt (23) venezuela (4) video (34) vietnam (23) vitaposzt (7) wehrmacht (24) westeros (4) zamárdi (1) zimbabwe (4) zsámbék (1) zsoldosok (14)

Egy párbeszéd 2013-ból

2011.06.07. 11:20 Rammjaeger83

(Helyszín: Tel-Aviv. Időpont: Sarah Palin első hivatalos külföldi útja a 2012-es amerikai elnökválasztásokon elért győzelem után.)

[Sarah Palin]: Miniszterelnök úr, most, hogy végre négyszemközt vagyunk, szeretnék minden amerikai hazafi nevében köszönetet mondani nagylelkű szolgálataiért, melyeket a pártunknak tett. Nagyon sokat segített nekünk azzal, hogy 2011-2012 folyamán többször is ellátogatott országunkba, felhívta a figyelmet elődöm külpolitikájának hibás, nyegle mivoltára és ezzel sokat ártott az ő népszerűségének. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy most egy teljesen más kérdésben kérjem nemcsak az ön, de hazája támogatását is.

Bizonyára ön is tudja, milyen válságos a helyzetünk, amióta Mexikóban a végletekig kiéleződött a drogkartellek közötti hatalmi harc, és ennek következtében hatalmas bevándorlási hullám árasztotta el hazánk délnyugati területeit. Ez nemcsak gazdasági, de nemzetbiztonsági problémákat is okoz, és egyikre sincs szükségünk most, hogy a Kínával folytatott gazdasági tárgyalásaink megrekedése tőzsdepánikhoz vezetett. Az illegális bevándorlás elleni határozott fellépést ebben a helyzetben tényleg nem halogathatjuk tovább, máskülönben a szavazók végleg elpártolnak tőlünk, vagy még ennél is súlyosabb belpolitikai következményekkel nézünk majd szembe.

Amikor a lehetséges intézkedéseket megvizsgáltuk, a külügyminisztérium arról tájékoztatott engem, hogy önök sokkal több tapasztalattal rendelkeznek a hatékony határőrizet terén, mint mi, például a megszállt területeken felépített biztonsági fal is beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Kormányunk úgy döntött, hogy lemásolja az önök módszereit, de ahhoz, hogy ezt az ellenzék várható akadékoskodása dacára véghezvigyük, szükségünk van legfőbb külföldi szövetségesünk támogatására. 

Ezért arra kérem önt, hogy az elkövetkező hetekben tegyen nálunk egy körutat, több fórumon is beszéljen a nyilvánosság előtt Izrael szigorú, hatékony bevándorlási és határvédelmi politikájáról, majd tegyen nyilatkozatot, mely szerint önök nemcsak támogatják a déli határainkon létesítendő biztonsági fal ötletét, de minden segítséget meg is adnak annak felépítéséhez, ill. határőreink kiképzéséhez. A liberális média soha nem merne szembemenni egy olyan ötlettel, amely mellett önök is kiállnak. Remélem, nem mond nemet, hiszen mi is rengeteget segítettünk önöknek az elmúlt évtizedekben. 

[Benjamin Netanyahu]: Ez roppant hízelgő, tisztelt elnök asszony, természetesen biztosíthatom arról, hogy Izrael minden támogatást megad önöknek, ami csak erejéből telik. Azt viszont ön is beláthatja, hogy a kölcsönösség jegyében mi ezt csak olyan feltételekkel tehetjük meg, amilyeneket eddig önök is szabtak nekünk. Ami a Mexikóval kapcsolatos problémáikat illeti, Izrael csak a mindkét fél számára elfogadható, békés rendezést tartja célravezetőnek. Ez pedig csak abban az esetben lehetséges, ha önök lemondanak Kaliforniáról, Nevadáról és más területekről, melyeket 1848-ban támadóháborúval oroztak el déli szomszédjuktól, és ahol már egyébként is kisebbségben van a megszállás kezdete óta állami segítséggel betelepült fehér lakosság.    

[Sarah Palin]: Nos, ez kétségtelenül nagyon szép történelmi gesztus lenne mexikói barátaink felé, de attól tartok, ezt még az önök lobbijának maximális támogatásával sem tudnám keresztülvinni a Kongresszusban. Másrészt ezt a követelést könnyen el tudom hárítani a nyilvánosság előtt azzal, hogy ebben az esetben határaink védhetetlenné válnának.  

[Benjamin Netanyahu]: A mindenki számára elfogadható kompromisszumra mindig van lehetőség. Javaslatomat kiegészíthetem a területcserés megoldással, amelyet önök is támogattak a mi esetünkben. Az 1848-as határokon kívül eső minden területüket, amely gazdaságilag értékes, nyilvánítsanak fehér protestáns enklávénak, amely továbbra is az USA része marad. 

[Sarah Palin]: Ez már a szavazóbázisunk számára is elfogadható. És ön szerint ezen enklávék fejében milyen további területeket adjunk át Mexikónak? 

[Benjamin Netanyahu]: Úgy vélem, Detroit, New Orleans, Harlem ill. Mississippi állam tökéletesen megfelelnek erre a célra. 

[Sarah Palin]: Zseniális ötlet!

(Az ihletet Steve Sailer és egyik kommentelője szolgáltatták.) 

35 komment


| More

Címkék: humor usa izrael

A bejegyzés trackback címe:

https://katpol.blog.hu/api/trackback/id/tr232963948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gaborov 2011.06.07. 15:27:46

:))))))))) mokas iras! Es igy, hogy mas kontextusba helyezi, nagyon tisztan ravilagit a kozel-keleti beke problemaira.

Monarch (törölt) 2011.06.07. 18:38:22

Mondjuk az analogia nagyon sok ponton santit.

1) Izrael altal elfoglalt teruleteket soha senki nem ismerte el Izrael reszenek, USA altal elfoglalt teruleteket az egesz civilizalt vilag (ideertve Mexikot is) elismeri az USA reszenek.

2) Azaz a mindket fel szamara elfogadhato megallapodas mar 1848-ban letrejott.

3) Az allami telepitesi politika szerintem Izrael eseteben nemileg hangsulyosabb (pl. allamilag kozmuvesitenek meg az izraeli torvenyek alapjan is illegalisan letrejott telepeket), az USA eseteben talan annyi volt, hogy a gazdatlan foldeket (ilyennek minosultek a vadaszo-gyujtogeto indian torzsek foldjei, de NEM ilyenek voltak a mar ott lako foldmuves mexikoiak foldjei) megkaphatta, aki muvelni kezdte, meg meg ehhez nemi (nem is mindig tul jelentos) katonai vedelmet kaptak. Arrol nem is beszelve, hogy az allami telepitesi politika nem szazotven eve zajlott, hanem most, jelen idoben.

4) Az elfoglalt foldekrol nem uztek el senkit, es jelenleg mexikoi bevandorlas zajlik, Izrael eseteben el is uztek valamekkora lakossagot, masreszt meg nemhogy arab bevandorlasrol nem lehet beszelni, hanem kimondott arab kivandorlas zajlik az un. "teruletekrol".

Monarch (törölt) 2011.06.07. 18:43:12

5) Az USA Mexikovaros elfoglalasa utan a bekeszerzodes szerint _megvasarolta_ ezeket a teruleteket (talan Texas kivetelevel) Mexikotol. Izrael ilyet nem csinalt se a West Bank-en (ezt magyarul is igy PC nevezni, annak ellenere, hogy a Jordan volgyet nem is feltetlen ertik ide, de pl. Seres Laszlo igy hivja), se Gazaban. (Es mashol sem.)

paraszthajszal 2011.06.07. 19:25:50

@Monarch: "Izrael altal elfoglalt teruleteket soha senki nem ismerte el Izrael reszenek"

Kivéve mondjuk az USA törvényhozás mindkét házát, akik törvényt hoztak arról, hogy a Hatnapos Háború során elfoglalt Kelet-Jeruzsálem "hozzáadásával" létrejött egyesített Jeruzsálemet el kell(ene) ismerni Izrael fővárosának. A tutyimutyi elnökök ezt eddig megvétózták, de ha a fenti forgatókönyv megvalósul, az elismerés aligha sokáig várat még magára. B)

"In 1992, the United States Senate and House of Representatives unanimously adopted Senate Concurrent Resolution 113 of the One Hundred Second Congress to commemorate the 25th anniversary of the reunification of Jerusalem, and reaffirming congressional sentiment that Jerusalem must remain an undivided city."

Rammjaeger83 · http://katpol.blog.hu 2011.06.07. 19:30:00

@Monarch:

Ugye a "humor" címkét észrevetted?

Flankerr 2011.06.07. 19:47:38

Ez jó volt, még ilyet..:)

Altaïr 2011.06.07. 20:21:46

"nemcsak ..., HANEM ... is"

Rammjaeger83 · http://katpol.blog.hu 2011.06.07. 20:47:18

@Altaïr:

Tudtommal a "nemcsak - de - is" szintén elfogadott kötőszó, bár most nincs a kezem ügyében a magyar helyesírás szabályai legutóbbi kiadása.

Monarch (törölt) 2011.06.07. 21:46:55

@Rammjaeger83: Ez nem helyesirasi kerdes, hanem nyelvhasznalati. Mivel anyanyelvi beszelo vagy, ezert nyilvanvaloan helyes, ha igy hasznalod, ugyanis a nyelveszet nem proskriptiv, hanem deskriptiv tudomany: azt irja le, hogy a nyelv milyen (hogy beszelik az anyanyelvi beszeloi), nem pedig azt, hogy milyennek kene lennie. (Az a "nyelvmuveles" nevu tobbe-kevesbe altudomany terulete.)

A nyelvmuvelesnek csak akkor van ertelme (akkor nem altudomany), ha megprobalja a muvelt emberek es a magas tarsadalmi osztalyok (pl. birak, politikusok, akademikusok, stb.) beszedet (vagy a valasztekos irasbelisegben szokasos nyelvhasznalatot) leirni, es a kevesbe muvelt retegek kozott terjeszteni (azazhogy "mit kell csinalnod ahhoz, hogy muveltebbnek tunjel, mint amilyen vagy"). De mondjuk szerintem annak sincs tul sok ertelme tobbe-kevesbe ertelmisegi emberek (pl. ezen blog szerzoi) kozott, mivel ugyis mindenki tudja, hogy hova tartoznak, minek bizonygatniuk, kinosan ugyelve apro reszletekre?

Egyebkent az en nyelverzekem szerint meg csak a valasztekos beszedbol sem log ki ez a nemcsak-de-is.

Monarch (törölt) 2011.06.07. 21:52:03

@Rammjaeger83: Nem lattam, de a cimketol fuggetlenul nyilvanvalo volt.

Attol meg ideirtam, remelem nem baj. :)

sutianap 2011.06.07. 22:38:57

később a büfében:
- Nézze Bezsámin, nem akarom kerülgetni a forrós kását, mindannyian tudjuk, hogy ennél hatványozottab veszélyek leselkenek ránk!
- Mongya Sára, nekíméljen, ugye nem zavarja, ha közben letolok még néhány kólát?
- Nem, nem csak annyira aggaszt, amit a hirszerzőink összehordanak. Legutóbb, egy tárgyalás után, - ami a fasz kandik szerint, tudja, "megszállt területű" Alaszkáról szólt - szóval kihallgattattam a szemétláda mexi-kani besörözötteket, és képzelje aról beszéltek, hogy befojtanak majd minket az öttóba!Várjonvárjon - Kuba meg Jamaika közösen a kurva kollaboráns portorikóiakkal - háh, pedig mennyit tettünk értük, mennyi szabadságot adtunk neki , áhhh - a kis hazug dominika támogatásával folyamatosan szivárognak be a keleti partra, s egy megnem határozott időpontban. - Igen! ünnepnapon, asszem anyám születésnapján, egyszerre ránkrontanak az ebédlőkből, konyhákból és kifőzékből, és eztán indulnak el délről az erősen beszívott mexi bandák - miáltal teljesen szétziláják az erkölcsi tartásunkat!
- Bassza meg, Sára ez rémisztő!
- Bendzsi, várja meg a végit. Szóval mikor millók kelnek útra észak felé az erkölcsi fertőtől menekülve segitségét kiálltva, akkor a szennyláda Kanada és Grönland, akik nem kell mondanom előre lepaktáltak Alaszkáról, kinyilványítják, hogy az ősi indo-hispán örökség részesei, és még a nevüket is megváltoztatvák Cannadis-re meg Mesa Verdé-re, édes istenem, én meg fuldokolhatok a Micsigenben!
- Mit szeretne, Sára, ezt nem tűrheti a népem magasan fejlett erkölcsi érzéke!
- Ó, elsőként szeretném elkérni a Moszad teljes sajtóosztályát. Mindenféleképp megelőzendő a romlást és hanyatlást, jól belelőnénk az indio-hispán fattyak tenyészhelyeire, amiről később állíthatnánk, hogy célzottan likvidáltuk a Zapatista vezéreket. Szükségünk van rájuk!
- Feltétlen, de nem kell őket küldenem, hiszen mindd nálatok van, Sára, csak adok néhány számot. Jaj és feltétlen csókoltatom édesapádat! Michael, ugye Michael Palin?

paraszthajszal 2011.06.07. 22:46:13

"Mivel anyanyelvi beszelo vagy, ezert nyilvanvaloan helyes, ha igy hasznalod, ugyanis a nyelveszet nem proskriptiv, hanem deskriptiv tudomany: azt irja le, hogy a nyelv milyen (…)"

Mivel itt egy nyelvhasználati kérdésről van szó, meg kell jegyezzük, hogy a nyelvészet és a nyelvművelés különbségének megvilágításához szerencsésebb lett volna a prEskriptív (előíró) idegen eredetű kifejezés használata a proskriptív helyett.

Proscriptio az az eljárás volt az ókori Rómában, amikor a nagyhatalmú diktátor (pl. Lucius Cornelius Sulla kr. e. 82-ben) "összeírta" és kihirdette ellenségeinek (innentől kezdve egyben a nép ellenségeinek) a nevét, akikre aztán számkivetettség vagy gyötrelmes halál várt. A nyelvművelők ilyent senkivel nem csinálnak, ők nem a nyelvet "hibásan használók", hanem a "hibás nyelvhasználat" ellenségei; s bár e tevékenységet -- mint helyesen rámutatsz -- tudományosnak éppen nem nevezhetjük, de szelíd feddésük a proscriptio kegyetlenségétől azért igen messze áll!

Rammjaeger83 · http://katpol.blog.hu 2011.06.08. 10:45:46

@paraszthajszal: @Monarch:

Tisztelt hallgatóink a "nyelvtannácik ötperce" c. műsorunkat hallhatták:). (sarcasm)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.06.08. 12:38:56

Tanujjatok a kösztársasági ellnöktő magyarul! ( :) és :( )

Altaïr 2011.06.08. 13:44:32

A magyarra elég nagy hatással volt a német nyelv, többek között a "de" - "hanem" párost is onnan vettük: aber - sondern. Pont ugyanúgy kell őket használni, mint a németben, sé pont ugyanúgy nem használhatóak egymás helyett. Nyilván nem fogom megszabni, hogy hogyan beszélj, de attól még szólok, ha helytelen valami.

Ez a kabát nem piros, de kék.
Ez a leves forró, hanem finom.

Altaïr 2011.06.08. 13:47:29

@Rammjaeger83: Manapság már rendes indok nélkül lehet bárki náci meg fasiszta, úgy látom... még egy klub, aminek csúnyán inflálódott az értéke.
:)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.06.08. 14:17:34

@Altaïr:
"Ez a kabát nem piros, de kék.
Ez a leves forró, hanem finom. "

Jé, pont ezt csinálják a Laárék... :)

Monarch (törölt) 2011.06.08. 15:44:51

@Altaïr: Ha anyanyelvu beszelok igy hasznaljak, akkor igy jo, fuggetlenul attol, hogy melyik masik nyelvbol ered, es ott hogy kell hasznalni.

"Ez a kabat nemcsak piros, de vastag is."

Szerintem ezzel semmi gond nincsen.

"Ez a kabat nem piros, de vastag is."

Ez tenyleg hulyeseg, de ugye azt hivjak szalmabab-ervelesnek, amikor olyasmit cafolsz, amit senki se allitott? Senki se mondta, hogy a "nem..., de... is" verzio jo lenne, csak a "nemcsak..., de... is" verziorol volt szo eddig.

Raadasul a peldamondataidnak meg vegkepp semmi koze az eredetihez.

Altaïr 2011.06.08. 16:23:15

@Monarch: Azt nem tudom, annak mi a neve, amit te csinálsz, de biztos van annak is, amikor hangzatos nevek puffogtatásával próbálod félresöpörni a másik fél érveit.

Hogy egy másik példát hozzak: a "Jancsi és Juliska eltévedtek" sem helytelen, viszont magyartalan. Magyarosan: "Jancsi és Juliska eltévedt."

Ugyanez van a "nemcsak ..., hanem ... is"-sel is. "De"-vel is értem, csak hasogassa a fülem. Mint ahogy te is értetted az előző mondatomat, pedig két (jó, másfél) helytelen dolog is volt benne.

Részemről kihoztam a témából, amit lehetett, szóval csáó.

paraszthajszal 2011.06.08. 16:54:33

@Altaïr: Nehéz lehet feldolgozni, hogy az általad felhozott esetekben a nyelvhasználat ma már ingadozik. Hja, a nyelv má nem olyan, amilyen száz évvel ezelőtt volt, és pláne nem olyan, mint amilyen száz év múlva lesz.

A magyar nyelvet gondozni, óvni, védeni kell, különben végromlásba dől (sic!) nemzetünk! ;)

Monarch (törölt) 2011.06.08. 17:09:24

@Altaïr: A peldamondataid nem a "nemcsak..., hanem... is"-re vonatkoztak, ellenben nevetsegesen hangoztak. Azaz nem az eredeti elhangzott allitast (miszerint a "nemcsak..., de... is" helyes) tetted nevetsegesse, hanem annak egy eltorzitott valtozatat. Ez a szalmabab erveles, ami hibas.

A "nemcsak..., de... is" szerintem eppenseggel nemhogy nem magyartalan, hanem pontosabb is a hanemes verzional.

Vegyuk ezt a (resz)mondatot:

"Ez nemcsak gazdasági, de nemzetbiztonsági problémákat is okoz"

Hanemmel:

"Ez nemcsak gazdasági, hanem nemzetbiztonsági problémákat is okoz"

Szerintem utobbi kimondottan rosszabb, mert a hanem a "nem..., hanem..." szerkezetben hangzik igazan jol, itt nem egeszen ideillo szocska. Megertem azt is persze:

"Ez nemcsak gazdasági, hanem nemzetbiztonsági problémákat is okoz"

csak nekem meg ez hasogatja a fulemet. Mar ha ez komoly erv.

Reszemrol is befejeztem. :)

Kullancs1983 2011.06.08. 17:35:36

A II. jottista-ipszilonista háború kitőrése vajon még az oldal profiljába vág? :P

Monarch (törölt) 2011.06.08. 17:50:36

@Kullancs1983: Nem tudom, de jo moka volt, nagyban emelte az amugy is humorrovatos cikk fenyet. :DDD

Cymantrene 2011.06.08. 20:17:17

-jó volt a párbeszéd, meg a kiegészítése is :-)

-ha nyelvtannáculni akartok, csak csapjátok fel a Pallas Nagylexikont, és lehet végigpirosozni az egészet. Valami borzasztóan írnak benne :-)

stoppos76 2011.06.09. 15:50:27

Érdekes, hogy ment át Kazinczyba a bevándorláspolitika.

Monarch (törölt) 2011.06.09. 18:27:33

@stoppos76: Nem tudom, de Sarah Palin sajnos eleg sotlan tema, nem ugy, mint az apja, Michael Palin.

SchA · http://katpol.blog.hu 2011.06.09. 19:20:55

Egy ideje nem volt alkalmam kommenteket nézni.
Sok mindenre számítottam, amikor most leültem a gép elé, de erre aztán semmiképpen sem...

Monarch (törölt) 2011.06.09. 19:40:55

@SchA: Humor rovat. :)

Én nem sértődöK meg egy törlésen, de szerintem mókás. :)

SchA · http://katpol.blog.hu 2011.06.09. 20:40:10

Egyébként ha már Palin néni és Izrael, ez a kép igen jól jellemzi őt és az összes képmutató neokont

news.icanhascheezburger.com/2011/06/06/political-pictures-sarah-palin-when-in-rome/

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2011.06.12. 11:51:55

@SchA:
A politikus már csak ilyen. Sokszor arra gyanakszom,hogy valami genetikai mutáció eredményezi őket.

David Bowman 2011.06.23. 17:46:34

Az USA déli és keleti része úgyis vissza kerül Mexikóhoz. 100 év se kell hozzá.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.06.24. 12:40:29

@David Bowman: Ha a lakosság összetételét nézzük, akkor inkább fordítva fog történni. ;)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.06.24. 12:41:48

@TrueY: Most látom, hogy Te jól írtad, csak nekem nem sikerült dekódolnom. Bocs! ;)
süti beállítások módosítása