Hirdetés

"Only the dead have
seen the end of war."

(Anyázni meg itt lehet:
katpolblog@gmail.com)

Utolsó kommentek

Hirdetés

Facebook

Bullshit Hunting Season

Cikkek

  • KatPol Kávéház CV. - III. Richárd„S ezért, mivel mulatni nem tudok, mint Szerelmes e sok szép szavú napokban, Elvégezém, hogy gazember leszek, S utálom léha kéjit e napoknak.” - Shakespeare: III. Richárd (fordította:...
  • KatPol Kávéház CII. - Lehetetlen küldetésÜdvözöljük minden kedves hallgatónkat! Mikor az első világháború szóba kerül, viszonylag keveseknek szokott eszébe jutni a katonai igazságszolgáltatás vagy Stanley Kubrick neve, míg az emberek életét...
  • KatPol Kávéház LXXXI. - Az emberiségértPodcastunk eddigi leghosszabb epizódját tárjuk ma a kedves közönség elé. Vendégünk a Spacejunkie nevű, űrutazással és űrkutatással foglalkozó, magyar nyelvű Youtube-csatorna egyik alapítója és...
  • KatPol Kávéház LXVII. - Kenshin ImpactA „hadakozó fejedelemségek kora” (szengoku dzsidai) a japán történelem legismertebb és leginkább feldolgozott időszaka. A szamurájok aranykora kedvelt témája hazai és külföldi irodalmi, filmművészeti...
  • KatPol Kávéház LVIII. - A vérszomjas civilizációpusztítókAz 1899-1901 közötti bokszerlázadás a világtörténelem egyik egzotikus mellékzöngéjeként van kezelve mind a mai napig, amolyan koloniális kalandként, amelynek emlékét elhomályosítja az 1904-05-ös...

Címkék

1.vh (8) 18+ (1) 2.vh (90) afganisztán (53) ajanlo (50) albánia (6) algéria (6) államkudarc (16) al jazeera (6) al kaida (23) amerikai polgarhaboru (5) argentína (3) atom (39) ausztria (11) azerbajdzsán (5) bahrein (2) baltikum (2) belarusz (3) belgium (2) bizánc (3) bolívia (1) brazília (3) britek (54) bulgária (5) chile (1) ciprus (1) coin (63) csád (6) csehország (10) dánia (2) dél afrika (4) demográfia (6) díszszemle (9) ecuador (2) egyenruhák (23) egyiptom (9) el salvador (3) ensz (20) eritrea (2) észak korea (1) etiópia (8) eu (12) évforduló (29) fakabát (3) fegyverseft (39) felkelés (24) filmklub (48) franciák (38) fülöp szigetek (1) fürtös bomba (2) gáz (9) gáza (10) gazprom (5) gcc (2) gerillaháborúk (29) görögök (6) grúzia (15) hadiipar (31) haditengerészet (25) hadsereg a politikában (40) haiti (1) hamasz (6) hearts and minds (7) hezbollah (12) hidegháború (42) hollandia (2) honduras (4) horvátok (1) humor (24) india (17) indonézia (16) irak (67) irán (72) izland (1) izrael (107) japánok (25) jemen (11) jordánia (7) kalózok (9) kambodzsa (5) kanada (1) karthágó (1) kazahsztán (6) kémek (7) kenya (3) képrejtvény (3) keresztesek (5) kézifegyverek (9) kína (86) kirgizisztán (3) knn (275) kolumbia (10) kongó (14) korea (21) koszovó (11) kuba (6) kurdok (8) légierő (50) lengyelek (11) libanon (45) libéria (6) líbia (15) macedónia (3) magyarország (42) magyarsajtó (30) malajzia (2) mali (7) málta (1) mauritánia (4) mexikó (4) migráns (6) moldova (3) mozambik (1) nabucco (7) namíbia (1) nato (18) ndk (6) németek (55) nicaragua (5) niger (5) nigéria (2) norvégia (3) olaszok (11) omán (1) örményország (5) oroszország (98) összeesküvés (5) pakisztán (31) palesztina (21) panama (3) peru (3) podcast (66) powerpoint (2) propaganda (65) puccs (11) rádió (44) rakéta (15) rakétavédelem (15) recenzió (14) repülőnap (3) róma (2) románia (6) spanyol polgárháború (3) sri lanka (13) SS (5) svédek (2) szaúdiak (12) szerbia (4) szíria (31) szlovákia (2) szolgálati közlemény (94) szomália (23) szovjetunió (71) szudán (16) tadzsikisztán (4) tank (42) terror (66) thaiföld (9) törökország (29) trónok harca (4) tunézia (1) türkmenisztán (8) uae (5) uav (6) uganda (5) új zéland (1) ukrajna (17) ulster (2) usa (165) üzbegisztán (2) választás (14) válság (4) varsói szerződés (11) vendégposzt (23) venezuela (4) video (34) vietnam (23) vitaposzt (7) wehrmacht (24) westeros (4) zamárdi (1) zimbabwe (4) zsámbék (1) zsoldosok (14)

[Ajánló] Levant News

2010.10.05. 08:00 SchA

Négy érdekes, de mégis faék egyszerűségű hír a Közel-Keletről, pontosabban annak szívcsakrájáról, mert Libanon belpolitikájáról vagy az Öböl-menti országok határvitáiról nehezebb diskurálni.

Mint azt mindenki tudja, már egy ideje nagyban folynak a béketárgyalások Netanyahu és Abu Mazen között, és nemzetközis hallgatók és bölcsészek ezrei tapadnak a képernyőre, hogy talán most, talán, lesz végre béke a Közel-keleten. Mi erről szándékosan nem hoztunk le eddig semmit, mert ha az ember félretolja az idealizmus lila ködfátylát, látja, hogy ezeknek a tárgyalásoknak az égvilágon semmi értelmük nincsen. Például ezért:

Al Jazeera - Netanyahu ismét megalázta Obamát

Az amerikaiak csak azt akarták elérni, hogy 2 (zwei!) nyomorult hónapra fagyasszák be újra a telepépítéseket Ciszjordániában, és ezért fűt-fát, fegyvereket, műholdakat, ENSZ vétót minden Izrael számára kínos esetben, stb. odaígértek Netanyahunak. Mindezt csak azért, hogy még két hónapig lehessen nyomatni a tárgyalásos kutyakomédiát. Netanyahu viszont beintett nekik, mert ennyit sincs kedve  a tárgyalásokra áldozni, hogy értékes (szélsőjobb) szavatokat bukjon rajta. Nos, Bill Clinton mondta erről az emberről a szóbeszéd szerint, hogy "Ki a f*sznak képzeli ez magát? Mégis ki itt a kib*szott szuperhatalom?".

Más:

Haaretz - IDF katonákat ítéltek el, mert 11 éves gyereket használtak emberi pajzsnak

A drága emberek egy kölyköt kényszerítettek arra, hogy bombagyanús zsákokat nyisson ki nekik, még a gázai háború alatt. Habár ez az első ítélet hasonló ügyben, ez a "szomszéd  eljárásmód" bevett, illetve elvileg betiltott gyakorlat az IDF-ben. Ugye tudjuk kik szoktak emberi pajzsot alkalmazni és hogy milyen szélsőséges ideológia jegyében? Na akkor most vagy ők fognak copyright megsértéséért perelni, vagy az élet mégsem oly fekete-fehér, mint azt Móricka elképzeli. (Az elítélt katonák mellett a rokonok, barátok szimpátiatüntetést rendeztek "Goldstone áldozatai vagyunk" feliratú pólókban. Ha valaki tud ilyet szerezni, küldjön már egy L-es példányt a szerkesztőségnek. Kösz.)

Továbbá

Ahmadinedzsád végre beváltja igéreteit, és teljes haragjával lesújt a "cionista entitásra":

Jerusalem Post - Ahmadinedzsád köveket fog dobni az izraeli határra

Október közepén Libanonba érkezik (még nem 100%) az iráni elnök a helyiek legnagyobb örömére, mászkál egy keveset Dél-Libanonban, benéz Bint Jbeil-be, elcseveg Naszrallah-val és szimbolikusan kővel dobálja meg a libanoni-izraeli határt. Ezt általában úgy szokták interpretálni, hogy gonosz, és "így fejezi ki a gyűlöletét", de nekem sokkal inkább a "bohóc" szó jut eszembe. The show must go on.

És végül:

Al Jazeera - Izrael kivizsgálja a ciszjordániai mecsettüzet

Szélsőséges izraeli telepesek felgyújtottak egy mecsetet a ciszjordániai Beit Fajjar-ban. Miután köztudott, hogy a nyugati értelmiség rendkívül érzékeny a vallási épületek gyűlöletből történő felégetésére és/vagy szétgraffitizésére,  repesve várom a felháborodott tiltakozó tüntetéseket Európa nagyvárosaiban. Kac, kac. (És most tényleg, ilyenek körülmények között komolyan gondolta valaki is, hogy mert Mahmud Abbasz és a többi korrupt Fatahos hajlandó leülni és egyezkedni a hasonszőrű izraeli megfelelőikkel - nevezzük ezt akár békefolyamatnak - bármi is megoldódik Ciszjordániában és Gázában?)

Aztán kéretik kulturáltan szórakozni. Ezeket a híreket csak linkeltem, de nem én találtam ki őket.

3 komment


| More

Címkék: usa izrael palesztina irán ajanlo al jazeera

A bejegyzés trackback címe:

https://katpol.blog.hu/api/trackback/id/tr262344896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tilikov (törölt) 2010.10.05. 10:28:34

Azért, hogy semmi értelme ne lenne ezeknek a tárgyalásoknak, az szerintem túlzás. Obamának kell, hogy legyen valami célja, amiért összehozta a tárgyalásokat, különben érthetetlen az időzítés. Amikor Bush a második ciklusának legvégén nekiállt, hogy rendet tegyen az izraeli-palesztin ügyben, az egyértelműen hamvába holt próbálkozás volt, sőt nevezhetjük cinikus kutyakomédiának is. Obama viszont nem akkorra időzítette ezt, amikor már minden mindegy, hanem pont a második megmérettetése előtt. Egy csúfos kudarc nem segítené az újraválasztását, ha úgy gondolná, hogy biztosan sikertelen lesz a tárgyalás, akkor nem időzíti be az egy évet pont a kampányidőszakához. Valamilyen eredményt fel akar mutatni, még ha nem is a Nagy Közel-Keleti Békét.

Eredmények pedig vannak, ha más nem is pl. az, hogy szemtől szembe vallanak színt a felek a világ előtt, láthatóvá válik ki mit akar. Látható, hogy Abbasz elsőszámú problémája a zsidó telepek ügye és megnevezte a többi prioritást is: a palesztin menekültek ügyét, a határok ügyét, Kelet-Jeruzsálem ügyét. Látható, hogy Netanyahu nem partner a telepek ügyében és ha emiatt nem állnak le a tárgyalások, akkor színt kellesz vallania a többi ügyben is. Aki figyelemmel kísérte a térség ügyeit, annak nem új mindez, de a tárgyalások miatt most a szélesebb közvélemény is ráláthat a problémák lényegére.

És több más körülmény is világossá válhat a tárgyalások alatt. Pl. hogy Gáza ügye különálló történet Ciszjordánia mellett. Fény derült rá, hogy az izraeli-ciszjordániai viszonylatban csak a palesztinoknak vannak kérései, Izraelnek nincs mit kérnie (kivéve a "biztonsági garanciákat", de ezt nem fejtik ki annyira, hogy értelmezhető legyen), Izrael csak engedni tud, ha akar. És a tárgyalásokon igenis láthatóbbá válik ki mit akar, tehát nem mondható, hogy ne lenne semmi értelme.

Nebameg 2010.10.05. 19:45:21

Ott béke max. egy totális atomháború után lenne, és akkor végre megoldódna a kinek van igaza problémakör is: Most már nem mindegy?

SchA · http://katpol.blog.hu 2010.10.05. 20:35:06

Újabb botrány Izraelben

YouTube clip shows IDF soldier belly-dancing beside bound Palestinian woman

www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/youtube-clip-shows-idf-soldier-belly-dancing-beside-bound-palestinian-woman-1.317177

A felgyújtott mecset ügyében meg ez a fejlemény:

Rabbis visit torched mosque, condemn attack
www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3964488,00.html

www.haaretz.com/news/national/settlers-replace-korans-burnt-in-west-bank-mosque-1.317361

Szép gesztus, de érdemes hozzáolvasni a kommenteket is.
süti beállítások módosítása