Hirdetés

"Only the dead have
seen the end of war."

(Anyázni meg itt lehet:
katpolblog@gmail.com)

Utolsó kommentek

Hirdetés

Facebook

Bullshit Hunting Season

Cikkek

  • KatPol Kávéház XLVII. - A csillagok közéKedves hallgatók! A KatPol Kávéház következő adása ezúttal a science fiction területére űrhajózik, és a Naprendszer határait feszegeti. A korábbi szavazás második helyezettjeként az újabb, górcső alá...
  • A megaláztatás évszázada XIII.Üdvözlöm minden kedves olvasónkat! Enz vagyok a KatPol Blog csapatából, mivel jó ideje nem volt már blogposzt a modern kínai történelemmel foglalkozó sorozatunkban, úgy gondoltam, méltó lezárása lenne...
  • Amikor minden hiábavaló„Gyanútlanul és akaratlanul, csalimadárként magamra húztam kettőt a konvoj négy kísérőhajója közül...Megint olyan makacsul üldöztek, hogy a legkevésbé én magam hittem volna, hogy le tudjuk őket...
  • Festung BudapestHosszú kihagyás után ismét egy irodalmi újdonságot ajánlunk az olvasóközönség figyelmébe. A mai napon kerül ki a nyomdából a bolgár hadtörténész, Kamen Nevenkin A Budapest Erőd. A magyar főváros...
  • KatPol Kávéház XLVI. - Grafit a tetőnKedves hallgatók! A korábban tett ígéretünknek és a meghirdetett szavazás eredményének megfelelően a Csernobil az a sorozat, mellyel az aktuális adásban foglalkozunk. Az adás letölthető innen, a...

Címkék

1.vh (5) 2.vh (84) afganisztán (52) ajanlo (50) albánia (6) algéria (6) államkudarc (16) al jazeera (6) al kaida (23) argentína (3) atom (38) ausztria (11) azerbajdzsán (5) bahrein (2) baltikum (2) belarusz (3) belgium (1) bizánc (3) bolívia (1) brazília (3) britek (53) bulgária (5) chile (1) ciprus (1) coin (63) csád (6) csehország (11) dél afrika (4) demográfia (6) díszszemle (9) ecuador (2) egyenruhák (23) egyiptom (9) el salvador (3) ensz (19) eritrea (2) észak korea (1) etiópia (8) eu (11) évforduló (29) fakabát (3) fegyverseft (39) felkelés (24) filmklub (6) franciák (34) fülöp szigetek (1) fürtös bomba (2) gáz (9) gáza (10) gazprom (5) gcc (2) gerillaháborúk (29) görögök (6) grúzia (15) hadiipar (30) haditengerészet (25) hadsereg a politikában (37) haiti (1) hamasz (6) hearts and minds (7) hezbollah (12) hidegháború (35) hollandia (2) honduras (4) horvátok (1) humor (24) india (16) indonézia (16) irak (67) irán (72) izland (1) izrael (107) japánok (22) jemen (11) jordánia (7) kalózok (9) kambodzsa (5) kanada (1) karthágó (1) kazahsztán (5) kémek (6) kenya (3) képrejtvény (3) keresztesek (5) kézifegyverek (9) kína (79) kirgizisztán (3) knn (275) kolumbia (10) kongó (14) korea (18) koszovó (11) kuba (6) kurdok (8) légierő (51) lengyelek (9) libanon (45) libéria (6) líbia (14) macedónia (3) magyarország (38) magyarsajtó (30) malajzia (2) mali (7) málta (1) mauritánia (4) mexikó (4) migráns (6) moldova (3) mozambik (1) nabucco (7) namíbia (1) nato (18) ndk (4) németek (49) nicaragua (5) niger (5) nigéria (2) norvégia (2) olaszok (10) omán (1) örményország (5) oroszország (94) összeesküvés (5) pakisztán (31) palesztina (21) panama (3) peru (3) podcast (55) powerpoint (2) propaganda (64) puccs (11) rádió (44) rakéta (15) rakétavédelem (15) recenzió (13) repülőnap (3) róma (1) románia (4) spanyol polgárháború (1) sri lanka (13) SS (4) svédek (2) szaúdiak (12) szerbia (4) szíria (31) szlovákia (2) szolgálati közlemény (94) szomália (23) szovjetunió (68) szudán (16) tadzsikisztán (4) tank (42) terror (66) thaiföld (9) törökország (28) trónok harca (4) tunézia (1) türkmenisztán (8) uae (5) uav (6) uganda (5) új zéland (1) ukrajna (15) ulster (2) usa (156) üzbegisztán (2) választás (14) válság (4) varsói szerződés (11) vendégposzt (23) venezuela (4) video (34) vietnam (23) vitaposzt (7) wehrmacht (23) westeros (4) zamárdi (1) zimbabwe (4) zsámbék (1) zsoldosok (14)

[KNN] Kis hírek a nagyvilágból

2009.07.13. 08:00 SchA

Három rövid hír a hétfő reggeli kávé mellé, amiről nem biztos hogy szó esik a magyar sajtóban. Nyár van, süt a nap, a szokott nyugalommal zajlnak a konfliktusok a világ minden szegletében, Afganisztánban újabb bizonyítéka került elő a hozzá nem értésnek a COIN területén, az amerikaiak szabadon engedték az Irakban fogva tartott iráni diplomatákat, és Izrael egyedülálló lépésként troll-hadosztályt állít fel. (folyt.->)

Afganisztán - COIN at its best

Párduckarom hadművelet június 19-én indult meg és júliusban egészült ki a Kardcsapás hadművelettel - céljuk a tálib ellenőrzés alatt álló területek visszaszerzése Helmand tartományban. A fellángolt harcoknak talán egy teljes cikket is szentelünk a közeljövőben, (addig is lehet olvasgatni az egyik kollega tematikusan Afganisztánnal foglalkozó blogját), most csak egy árulkodó apróságra kívánjuk (megint) felhívni a figyelmet, ami jelzi, hogy nem gyenge szinten vannak el*aszarintva a dolgok Közép-Ázsia legsötétebb mélyén.

Egy eldugott kis faluban ugyanis azzal fogadták a brit katonákat, hogy ne hozzák vissza az afgán rendőrséget, meg hogy a "tálibok mentették meg őket a rendőrök terrorjától". Ízlelgessük egy kicsit - a rendőrök terrorja alól felszabadított falu. Hogyhogy nem hozta még le ezt a hírt a nemzeti radikális magyar sajtó? Az afgán rendőrség persze durvább dolgokat csinált: fosztogattak, raboltak, és kisfiúkat erőszakoltak meg csoportosan - gondolom ez az ottani "pastu sün". Nem mintha ez arrafelé olyan kirívó eset lenne, az al-Arabiya cikk is úgy utal rá, mint "helyi szokás", és szellemi atyánk, Gary Brecher is már számos alkalommal megemlékezett pastuk vonzódásáról a fiatal fiúk iránt. Azonban mégsem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a jövőben létrehozandó, független, szuverén afgán állam két támasza, az ANA és a rendőrség a világon talán a két legkorruptabb és hasznavehetetlenebb társaság, és ez időről-időre keresztbe is tesz a NATO háborújának. Ha a tálibokban felszabadítót látnak, mert ők csak pofánvágnak ha rádiót hallgatsz, de nem fognak fegyvert a tarkódhoz és nem fosztanak ki, akkor ott valami mélyen el van szúrva, és a helyrehozásához nem elég a PR.

A cikkben persze megy a bullshit, hogy újabb amerikai kiképzők érkeznek, meg hogy folyamatosan javul a ANP (Afghan National Police) színvonala, de sajnos a nyugati demokratikus rendszerek nem képesek megtenni a leghatásosabb - és valljuk be, a legkézenfekvőbb - lépést a helyzet orvoslására: ha egy fegyveres szerv önállósítja magát, és rablóbandává süllyed, akkor néhány tagjukat illik demonstratív módon kivégezni, lehetőleg a helyi lakosság előtt. Csakhogy az ANP köreiben elég magas a halálozási ráta a táliboknak köszönhetően, ezért kevesen akarják a rendőri pályát választani, mert tudják, hogy nem egy nyugdíjas állás. Ez viszont azt eredményezi, hogy bármilyen emberanyagot fel kell venni, még ha valószínű is, hogy az első adódó alkalommal dezertál/átáll/önálló bizniszbe kezd, és ezen a legkiválóbb amerikai kiképzők sem tudnak változtatni.

Mellesleg a hadműveletek eredménye előre borítékolható - sima brit/amerikai győzelem, minden sajtóorgánum lehozza a bodycount-ot, majd pár hónappal később a tálibok visszaszerzik az elvesztett területet, mert a nemzetközi erőknek nincs elegendő embere az állami fennhatóság érvényesítésére, az ANA és az ANP meg képtelen rá (vagy eleve le se sz*rja). Ezt játszották a szovjetek is tíz éven keresztül, mire ráuntak.

 

Szabadon az iráni diplomaták

30 hónap után szabadon engedték azt az öt iráni diplomatát, akiket Irakban tartóztattak le az amerikaiak azzal a váddal, hogy a felkelőket segítették. Annak idején, még 2007-ben ugyanis amerikai csapatok elfoglalták az iráni konzulátust Arbil városában, és foglyul ejtették az ott dolgozókat. Egyes olvasók fejében gondolom most felmerül a kérdés, hogy ezt mégis hogy hozták össze, amikor létezik a világon egy olyan, fogalom, hogy "diplomáciai védettség". Nos, a Bush-éra alatt mindig nemesen egyszerű csapásokkal vágták át a nemzetközi jog gordiuszi csomóit: Guantanamo esetében kijelentették, hogy a genfi egyezmény nem vonatkozik a fogvatartottakra, mert azok nem reguláris katonák és nem is gerillák (sőt nem is köztörvényesek), hanem "ellenséges kombattánsok", habár ez utóbbi fogalmat azelőtt nem ismerte senki, az iráni diplomaták esetében pedig simán "nem ismerték el, hogy diplomaták lennének", ergo nem jár a védettség. Zseniális, nem?

Szó se róla, több mint valószínű, hogy az irániak valóban segítették a felkelőket, de ilyenkor egy laza csuklómozdulattal ki lehet utasítani őket az országból, és nem pedig kicsinyes bosszút kell állni a '79-es teheráni túszdrámáért. A nemzetközi jog teljesen különbözik az államok belső jogától, és sokkal képlékenyebb annál. Ha valaki megsérti, az precedenst képez a többi állam számára, akik szintén felrúghatják az adott szabályt, és végül az teljesen érvényét vesztheti. Ezzel pedig az állam, amelyik először sértette meg a NK jogot többet veszthet globálisan, mint amit az első önfejű akciójával nyert. (Itt idézném még a Koszovó példáját, ami gyönyörű pofon képében kapott vissza az Egyesült Államok Oroszországtól a tavaly augusztusi grúziai háborúval.)

Mindenesetre Irán további jogi lépéseket fontolgat, az Obama-adminisztráció meg tovább takaríthatja az előző elnök jófejségének eredményeit.

 

Izrael - a trollok hajnala

Mint azt már korábbi cikkeinkben többször említettük, a modern háborúnak, főleg az asszimetrikus konfliktusoknak fontos, ha nem a legfontosabb csatatere a média, ezért a hadviselő felek igyekeznek a saját szájuk íze szerint tálalni az eseményeket a tévében, a nyomtatott sajtóban és persze az interneten. Pont emiatt nem tudom eldönteni, hogy az izraeli tervek az "internetes hadviselési osztag" felállításáról briliáns vagy inkább elkeseredett lépésnek tekinthetők. A név ne tévesszen meg senkit, ez nem a kínaiak által tökélyre fejlesztett "cyberhadviselés", kormányzati szerverek feltörése, DoS támadások és hasonlók, hanem szimpla trollkodás - fiatalokat toboroznak, akik beszélnek valamilyen idegen nyelvet, hogy mindenféle weboldalon, blogokban, fórumokban Izrael-barát propagandát nyomassanak.

Az alapgondolat önmagában szép, csakhogy - mint az említettem - némi elkeseredést is érzek amögött, hogy fizetni is fognak a trollkodásért. Jelenleg 150.000 $-t különítettek el erre a célra, de érzésem szerint ez az összeg a jövőben még nőni fog. Vajon miért gondolják azt, hogy az eddigi internetes szurkolótáboruk (Az Isr-Pal konfliktusban a netezők 90%-a állást foglal, és érzelmi alapon, körömszakadtáig védi a választott oldalát, függetlenül attól, hogy az éppen mit követett el. Vagy úgy egyáltalán függetlenül a topictól, ahova kommentel...) már nem elég? Vagy a Jewish Internet Defence Force (bezony ám, ilyen is létezik tessék ráguglizni, beteg egy társaság) már nem olyan hatékony mint régen? Azért a palesztin PR sem olyan egetrengető.

Vagy esetleg csak annyi áll az egész mögött, hogy valaki (megint) sikkasztani akar a külügyi költségvetésből, ezért létrehoznak egy kamu n+1-ik propaganda alosztályt, aminek a munkáját képtelenség ellenőrizni? "Nézze kedves uram, mi azt a 3000 dollárt egy  "MaCesZGomBÓc" nicknevű emberkének fizettük ki, aki két hónapon keresztül védte államunk becsületét és jó hírnevét a magyar Index fórum "Polidili" részlegében, de erről sajnos nem tudok bizonyítékot bemutatni, mert időközben törölték topicot. Remélem így is megérti, hogy ez a kiadás a haza érdekeit szolgálta."

Mindenesetre, ha a trollhadosztály valamelyik tagja ide tévedne, akkor:

  • a megbízási díjuk 25%-ért nem moderáljuk ki a kommentjeit
  • a megbízási díjuk további 25%-ért rávesszük az egyik szerkesztőt, hogy egy kommentben még igazat is adjon nekik, továbbá megértően hümmögjön
  • nagyobb összegű, egyszeri átutalásért a saját nevünk alatt lehozzuk a propagandájukat, és kirakunk egy Elhatárolódó-hód logót IDF taktikai mellényben

38 komment


| More

Címkék: izrael irak irán afganisztán coin knn

A bejegyzés trackback címe:

https://katpol.blog.hu/api/trackback/id/tr721242309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wape 2009.07.13. 11:03:18

Ez érdekes és üde írás volt. Nem miattam :) hanem a talált infok miatt. Így reggelre különösen frissítőleg hatott.
üdv
wp
Egyébként tudtommal a rendőrségben nincs hiány jelentkezőkből. Szerintem a legtöbbjk logikája valami olyasmi lehet, hogy "nem várom meg lelőnek!", aztán mégis.

balkanfanatik (törölt) 2009.07.13. 11:48:22

Ez az izraeli trollhadosztály a legviccesebb a 3 közül. Bár az oroszoknál már évek óta van rá összeesküvés-elmélet (BTW, mire nincs?), h léteznek az FSZB által alkalmazott "web-brigádok", akiknek az a feladata, h putyinista propot terjesszenek (bár a fentivel ellentétben főleg orosz nyelvű oldalakon) és igyekezzenek elüldözni a hangadó antiputyinista kommentelőket.
en.wikipedia.org/wiki/Web_brigades

Amúgy a JIDF-hez hasonló csoport létezett koszovói albán kiadásban is, vmi Dardania Resistance Force, v valami ilyesmi volt a neve, bár az inkább deface-eléssel foglalkozott.

Tilikov (törölt) 2009.07.13. 12:52:40

Ha jól tudom az iráni választási herce-hurca során letartóztattak néhány brit diplomatát is, akik állítólag szították a zavargásokat. A nagy részüket egyből elengedték, a többiekkel nem tudom mi van, de ha most az iraki ügy kapcsán jogi lépéseket fontolgatnak, akkor lehet rajtuk is számon kérnek majd ezt-azt.

--Stirlitz-- 2009.07.13. 15:05:16

Azért Szomáliában is kemény harcok mennek:

english.aljazeera.net/news/africa/2009/07/200971321358859789.html

Egyébként az Afganisztánban elszenvedett "szerény" veszteségek 40 külföldi katona halálát jelentik csak ebben a hónapban, ami azt hiszem, rekord:

icasualties.org/oef/

SchA · http://katpol.blog.hu 2009.07.13. 17:27:23

@Tilikov:

"Ha jól tudom az iráni választási herce-hurca során letartóztattak néhány brit diplomatát"

Nono, azok a brit nagykövetségen dolgozó iráni állampolgárok voltak, nem diplomaták, és nem a nagykövetség területén vették őket őrizetbe.
news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8122871.stm

Ami majdnem ugyanaz, az nem ugyanaz.

@Stirlitz4:
"Azért Szomáliában is kemény harcok mennek:"

Szoktuk is nézni, de a témát nem akartuk ilyen röviden elintézni, megérne egy hosszabb cikket is.

Tilikov (törölt) 2009.07.13. 21:32:56

Jah, ezt jól félrenéztem. Csodálkoztam is, hogy kishír volt. Ha diplomaták lettek volna az biztos kiveri a biztosítékot britéknél és már elég erélyesen gyakorolnák a nyomást.

Herbert_West 2009.07.13. 21:38:47

Afrikára reagálva: csak én érzem úgy, hogy ráférne a világra egy második Berlini Kongresszus, csak mondjuk Pekingben tartva?

mig8 (törölt) 2009.07.14. 10:01:21

Szerintem az afgán rendőrségbe főleg a kétes elemek lépnek be.

1. Most onnan kockázat nélkül nagyobb lé jön, mint rablással/maffiával/stb.

2. Idegen hatalmat szolgál ki. Amilyen "nacionalisták" lettek az afgánok, ez nem jó pont neki.

3. A tálibok mégiscsak a hazájukat védik.

wape 2009.07.14. 12:46:55

+60 olvasó a blogomon tegnap. Köszönöm :)
wp

Sigismundus · http://csakugyirkalok.blog.hu/ 2009.07.14. 12:47:51

Ezt az izraeli troll-hadosztályt hol írták meg? Mert ha hivatalosan az IDF be is jelentette, akkor k***a nagy öngóll, még fel is hívják a figyelmet az ilyenekre...

Sigismundus · http://csakugyirkalok.blog.hu/ 2009.07.14. 12:51:03

@balkanfanatik:
" Bár az oroszoknál már évek óta van rá összeesküvés-elmélet (BTW, mire nincs?), h léteznek az FSZB által alkalmazott "web-brigádok", akiknek az a feladata, h putyinista propot terjesszenek (bár a fentivel ellentétben főleg orosz nyelvű oldalakon) és igyekezzenek elüldözni a hangadó antiputyinista kommentelőket. "

Szerintem az orosz site-okat keményen elelnőrzik, ott levél sem nagyon rezdülhet, legalábbis a grúz háború idején lehetett letíltásokat meg hasonlókat hallani. Szóval ott minek?

Inkább hihető az idegen nyelveken, oldalakon terjesztett putyini, nagyorosz birodalmi PR, annál is inkább mert itt az indexen is feltünik ilyen elég gyakran....

SchA · http://katpol.blog.hu 2009.07.14. 18:02:52

@mig8:
"A tálibok mégiscsak a hazájukat védik."

Bizonyos értelemben igen. De bizonyos értelemben a nem pastu népek, akik nem szeretnének feltétlenül tálib uralom alatt élni, ők is a saját hazájukat (illetve saját területeiket, anacionalizmus még nem nagyon tette be arra a lábát) védik. És a Északi-Szövetség is a saját hazáját védte, amikor anno a tálibok ellen harcolt. Ez egy összetett kérdés.

@Sigismundus:
Hadosztálynak csak én neveztem őket, de ez nem egy katonai alakulat lenne, és különben sem az IDF, hanem a külügy alá tartoznának.

Amúgy csak most vettem észre, LOL:
"The Foreign Ministry intends to hire young people who speak at least one language and who study communication, political science, or law – or alternately, Israelis with military experience gained at units dealing with information analysis."

At least one language? Az azért elég gáz lehet, ha vki egyet sem beszél...

Czelder Orbán 2009.07.14. 18:05:15

Izraeli trollhadosztály?? He-he.

Hol lehet jelentkezni?
Szívesen keresnék egy kis pénzt hülyeségek írogatásával. :-DDDD

Czelder Orbán 2009.07.14. 18:16:08

Szórakoztatóak az ottani kommentek! :-]

balkanfanatik (törölt) 2009.07.15. 18:49:06

Ma elolvastam ezt az ynetnews-os publicisztikát, és nekem is a SchA által idézett rész ütötte meg a figyelmemet. WTF? jog vagy komm diploma vagy katonai elemzői múlt trollkodáshoz? LOL!

A keleteurópás híroldalak, fórumok, wikipedia, etc. böngészése során szerzett tapasztalatok alapján a leghatékonyabb és legvirulensebb nacionalista/egyéb prop forrás trollok az alábbi csoportok valamelyikébe tartoznak:
- unatkozó "hazafias" gimnazisták/egyetemisták, főleg ha az adott etnikum nyugati emigrációjához tartoznak, és így akarják bebizonyítani mennyire kemények
- politikailag elkötelezett infósok, rendszergazdák, akik munkájukból kifolyólag rengeteget ülnek a gép előtt és két for ciklus között felnéznek az adott oldalra nyomni egy kis agitpropot
- politikai szervezetek, aktivista csoportok emberei, akik hitből és meggyőződésből is trollkodnak akár (erre jó példa a Finn Antifasiszta Liga nevű szervezet [ha vki nem ismerné, ami könnyen előfordulhat, mert tudtommal 3 főből áll, ez a balti országokban terjedő "barna eső" ellen küzdő aktivista csoport] egyik főembere, aki saját név alatt nyomta az agitpropot a wikipédián, minek következtében egy idő után véglegesen bannolva lett)
A másik ilyen vicces wikipédiás dolog egy Transznyisztria-barát újságíró és az ő 4-5 kamunickje volt, de ott kiderült, h pénzért csinálta.

All in all, a kezdeményezés kidolgozója minden bizonnyal még nem látott internetes trollt az ő valójában, csak bekamuzott vmi HR-követelményt, mert a szabál az szabál.

Tilikov (törölt) 2009.07.15. 19:56:53

A Wikipedia legalább igyekszik megtisztítani az oldalt a propagandától. A lexikonra vágyó kiutasított trollok azonban megtalálták a módját, hogy propagandájukat abc-rendben terjesszék. Az ő fórumuk neve: Metapédia. A tematikáról elég annyit, hogy a legtöbbet olvasott szócikk a Hitler Adolf, de a konkurens wikipediáról szóló cikk is nagyon vicces, meg úgy általában mindegyik. Gyakorlatilag az összes oldala esélyes a BS-hunting díjra, gondoltam is rá, hogy a komplett oldalt benevezem.

hu.metapedia.org/wiki/M%C3%A1sodik_vil%C3%A1gh%C3%A1bor%C3%BA

sorhajóhadnagy 2009.07.15. 23:12:29

@Sigismundus:

Hol olvastál ilyesmit a zindexen? Elég gyakran noch dazu... Talán egy linket a putyini nagyorosz birodalmi PR-hoz magyar nyelven, az "ágens" magyar szerző megnevezésével, please. Mert egyébként gyenge bullshit.

SchA · http://katpol.blog.hu 2009.07.16. 17:39:23

@Sigismundus:

Naaa, Zichermant szeressük, ő jó fej ember.
Kicsit elborult, elfogult, de jó fej. :)

Sigismundus · http://csakugyirkalok.blog.hu/ 2009.07.16. 18:50:10

@SchA: Oké, jó fej, van hangulata az írásainak, aláírom :-) Csak az tünt fel hogy minden második hsz-e arról szól, hogy a nyugati sajtó csak és csak valótlanságot ír ORról, meg valójában minden háborút ők nyertek meg Krímtől a hidegig, és általában ORben elöbb találtak fel mindent...:-)

balkanfanatik (törölt) 2009.07.16. 20:11:51

Kicsit eltérő téma, de Afganisztán/AQ:
A stratfor tegnapi írása a CIA-s kongresszusos balhéról:
www.stratfor.com/weekly/20090715_u_s_reaction_cia_assassination_program?utm_source=SWeeklyS&utm_medium=email&utm_campaign=090715&utm_content=readmore

Én mondjuk azt nem értem, h ha össz 8 embernek kellett volna tudnia az egész kongresszusban a feltételezett programról, akkor miből állt volna őket briefelni. Gondolom a zárt ülés, meg az államtitok fogalma arrafelé is létezik, aki meg pofázik, annak diótörőbe a férfiasságát. Vagy az AQ-sok már a hírszerzési bizottságban vannak?

balkanfanatik (törölt) 2009.07.19. 00:48:19

@Tilikov: Ez r*hadt nagy! Főleg ez a fogalmazásmód, ezt a szócikket vmi hetedikes írta? Amúgy megnéztem a főoldalát, magyar 76000 szócikk, angol 4600 szócikk. WTF? Ezt egy egész trollhadsereg írja?
Vagy angol nyelven vannak népszerűbb troll-pédiák? (a conservapedia nem ér, az szimplán csak beteg, és szerintem amerikán kívül nem sok embert érint)

Tilikov (törölt) 2009.07.19. 14:01:20

@balkanfanatik: Annyira azért nem komoly ez a metamaszlag, mint amilyennek látszik. Ha elkezded nyomkodni a találomra lapot látható, hogy a cikkek nagy része egy-két soros. Az azért érdekes, hogy ezt a rasszistapédiát a toleránsnak hitt svédek kezdték szerkeszteni. Fajvédő halvérűek? :D

Ezenkívül van még a StormWiki rasszista lexikon, a Wikislavia pedig a rendes wikiből elüldözött orosz hazafiak trollpédiája. Úgy látszik az izraeli trollhadosztály nem végzi a dolgát, mert ezeket az antiszemita oldalakat már rég szét kellett volna szabotálniuk.

Bögöy (törölt) 2009.07.19. 21:32:45

@Tilikov: Szerintem a zsidóknak a legnagyobb reklám ezen antiszemita oldalak puszta léte. Hogy ekkora debilek utálják a legjobban a zsidókat, abból az is lecsapódhat az ember fejében, hogy akkor az intelligencia jele a zsidók szeretete... :)

Egyébként, sokan valóban ezt szűrik le mindebből. :)

Tilikov (törölt) 2009.07.19. 23:31:39

@Bögöy: Hát, mondjuk ebben van is valami. Én aztán nem vagyok elfogult feléjük, de szerintem tény, hogy a zsidók általános kultúrális szintje messze felette áll az antiszemitáknak. Az más kérdés, hogy a céljaik lehetnek akár ugyanolyan sötétek, de a külső megjelenésükben mégsem olyan primitívek.

Ez persze nem vonatkozik azokra akik nem a zsidó identitásuk, hanem csupán az iszlámgyűlöletük miatt agitálnak Izrael mellett. Ők ugyanolyan alantasak tudnak lenni, mint a legaljább neonácik.

SchA · http://katpol.blog.hu 2009.07.20. 06:24:03

@Bögöy:

"Where anti-Semites project their frustrations with the world and their naked prejudices onto the Jews, and frequently onto Israel, too, the new philosemites project their desperation for political answers, for some clarity, for a return to Enlightenment values onto Israel and the Jews."

www.amconmag.com/article/2009/mar/09/00020/

SchA · http://katpol.blog.hu 2009.07.20. 18:48:38

Figyelem! - Agyhalál kategória, további olvasás csak saját felelősségre:

Update az izraeli propagandáról, avagy Bejrút bölcseinek jegyzőkönyve -

"A Pápa és a Vatikán bíborosai segítenek utakat szervezni Auschwitzba a Hezbollah tagjainak, hogy megtanítsák őket, hogyan írtsák ki a zsidókat, írja az IDF katonái körében osztogatott könyvecske."

www.haaretz.com/hasen/spages/1101158.html

Mondja vki, hogy ez csak vicc, valójában ilyen nincsen, a Haaretz szerkesztősége túl sok pezsgőt vedelt a kokainra és baromságokat találtak ki.

Tilikov (törölt) 2009.07.20. 20:41:16

@SchA: Te jó ég! Visszavonom a legutóbbi kommentemet. Szerintem ahoz, hogy valakinek megjelenjen Ráhel mátriárka, nem pezsgőt kell vedelni a kokainra, hanem LSD-t vagy Psylocibint.

"Every real Arab, deep inside, is kind of a fan of the Nazis."

Pont ma hívta fel ugyanerre a figyelmemet egy másik agymosott, aki még csak nem is cionista, hanem csak szimplán iszlámgyűlölő.
somebodyhelpme.info/nazimuslims/nazimuslims.html

Az ilyen történetek kitalálóit lobotómiával lehetne jutalmazni.

balkanfanatik (törölt) 2009.07.21. 00:11:01

@SchA: WÁÁÁÁ!
B+, ezt a "Vatikán ellenünk szervezkedik" dumát utoljára Seselj vajda kiváló műveiben láttam (ld. itteni cikkem róla)
Node: a néhai Milosevic fő nemzetközijogosa, XY professzor asszony 3 kötetes "Trilaterális" című művében az szerepel, h van egy "zsidó-vatikáni tengely" a hős Szerbia ellen. Most a Vatikán akkor összeesküszik a zsidókkal a szerbek ellen, vagy az arabokkal a zsidók ellen? Vagy miva'?

:)))

Tilikov (törölt) 2009.07.21. 11:59:42

@balkanfanatik: Erről a Vatikán-Szerbia dologról én is olvastam. Állítólag a horvát-szerb háború alatt a Vatikán megtámogatta a katolikus felet. Szerinted ez koholmány?

Mert ez az auschwitzi kiképzőtúra nyilvánvaló fikció, de az utóbbit én elképzelhetőnek találom.

balkanfanatik (törölt) 2009.07.21. 12:53:04

@Tilikov: Sztem ez annyiban kimerült, h a Vatikán már 91 telén elismerte Hro-t és Szlovéniát, meg max kicsit lobbizott a katkó országoknál értük.
Amúgy meg "hány hadosztálya is van a Vatikánnak?" (Sztálin)

Az a szintű világösszeesküvés, amit Seselj meg ez az öreg professzor nyanya leírnak, kb annyira reális, mint az Auschwitzben oktatott Hezbollah harcosok.

Tilikov (törölt) 2009.07.21. 16:28:03

@balkanfanatik: Nem tudom alátámasztani semmilyen forrással, de én úgy hallottam, hogy nem közvetlenül fegyverrel támogatták a horvátokat, hanem csak pénzelték, ami majdnem ugyanaz. Hadosztályuk ugyan nincsen, de tőkélyük azért még akad. Szerb részről ezt nyilván eltúlozzák, de valami valóságalapja lehet hogy van.

5.g · http://katpol.blog.hu 2009.07.23. 07:00:41

@SchA: "avagy Bejrút bölcseinek jegyzőkönyve"

Ebbe' az a jó, hogy az ellenség teljesen csereszabatos, fordítva is ugyanúgy el lehetne sütni:

"A Pápa és a Vatikán bíborosai segítenek utakat szervezni Auschwitzba a [zsidóknak], hogy megtanítsák őket, hogyan írtsák ki a[z arabokat], írja a [Hezbollah] katonái körében osztogatott könyvecske."

...vagy bárhogy:

"A Pápa és a Vatikán bíborosai segítenek utakat szervezni Auschwitzba a [szabadkőműveseknek], hogy megtanítsák őket, hogyan írtsák ki a [nemzet fiait - tetszőleges nemzet behelyettesíthető], írja a [mittudomén - asszem az elv már világos] körében osztogatott könyvecske."

Rammjaeger83 · http://katpol.blog.hu 2009.07.30. 17:18:35

Friss interjú, Andrew Exum-mal, az afganisztáni háború egyik veteránjával a COIN-nal próbálkozó amerikaiak előtt álló nehézségekről:

www.worldpoliticsreview.com/article.aspx?id=4137

Bandibacsi34 2009.09.22. 11:53:06

Mindenkit talibnak neveznek, aki az amerikaiak ellen harcol, ami persze hulyeseg.Na de kinek all erdekeben beket teremteni? Es akkor mi lesz az amerikai katonakkal, tisztekkel, hadiipari beszallitokkal? Menjenek el munkanelkuli segelyert, mi???

SchA · http://katpol.blog.hu 2009.09.22. 17:24:15

@atlagjancsiba:

"Mindenkit talibnak neveznek, aki az amerikaiak ellen harcol"

Afganisztánban igen, + játszanak még az egyes hadurak és helyi kisfőnökök milíciái, habár azok ritkábban szállnak sezmbe az amerikai erőkkel.