Hirdetés

"Only the dead have
seen the end of war."

(Anyázni meg itt lehet:
katpolblog@gmail.com)

Utolsó kommentek

Hirdetés

Facebook

Bullshit Hunting Season

Cikkek

  • KatPol Kávéház CVI. - Pokolban a legjobbakAz ukrajnai háború eseményeit figyelve nem lehet elmenni a Jevgenyij Pirgozsin nevével fémjelzett – és vele gyakorlatilag eggyé váló – Wagner katonai magánvállalat mellett, amely a szíriai és afrikai...
  • KatPol Kávéház XCVIII. - Téli hadjáratVannak viharos múltú települések, ahol sosem felejtik el a háborút, amely átgázolt rajtuk, és egyfajta helyi hagyományt teremtve rendszeresen meg is emlékeznek róla (hacsak külsö politikai körülmények...
  • KatPol Kávéház XCI. - DisszidálókKedves hallgatóink! Podcastunkban régebben már foglalkoztunk keletnémet filmekkel, ezúttal pedig a Német Demokratikus Köztársaság filmes ábrázolását beszéljük ki. A témában megjelent két kortárs német...
  • KatPol Kávéház LXXXV. - A vörös vagányok„Mi is ott leszünk a végső csatában, / Én és a többi vörös magyarok / Kik elhulltunk, de a vörös szabadságnak / Ujra életet Ti, Ti adjatok.” – így zárta 1919 júniusában az omszki börtön falára írott...
  • KatPol Kávéház LXXVIII. - Róma júliustól augusztusigA római történelem legnagyobb érdeklődésre számot tartó és legnépszerűbb korszaka a Köztársaság válságának időszaka, amikor olyan nagy személyek küzdöttek a hatalomért, mint Caesar, Pompeius, Brutus,...

Címkék

1.vh (8) 18+ (1) 2.vh (90) afganisztán (53) ajanlo (50) albánia (6) algéria (6) államkudarc (16) al jazeera (6) al kaida (23) amerikai polgarhaboru (5) argentína (3) atom (39) ausztria (11) azerbajdzsán (5) bahrein (2) baltikum (2) belarusz (3) belgium (2) bizánc (3) bolívia (1) brazília (3) britek (54) bulgária (5) chile (1) ciprus (1) coin (63) csád (6) csehország (10) dánia (2) dél afrika (4) demográfia (6) díszszemle (9) ecuador (2) egyenruhák (23) egyiptom (9) el salvador (3) ensz (20) eritrea (2) észak korea (1) etiópia (8) eu (12) évforduló (29) fakabát (3) fegyverseft (39) felkelés (24) filmklub (48) franciák (38) fülöp szigetek (1) fürtös bomba (2) gáz (9) gáza (10) gazprom (5) gcc (2) gerillaháborúk (29) görögök (6) grúzia (15) hadiipar (31) haditengerészet (25) hadsereg a politikában (40) haiti (1) hamasz (6) hearts and minds (7) hezbollah (12) hidegháború (42) hollandia (2) honduras (4) horvátok (1) humor (24) india (17) indonézia (16) irak (67) irán (72) izland (1) izrael (107) japánok (25) jemen (11) jordánia (7) kalózok (9) kambodzsa (5) kanada (1) karthágó (1) kazahsztán (6) kémek (7) kenya (3) képrejtvény (3) keresztesek (5) kézifegyverek (9) kína (86) kirgizisztán (3) knn (275) kolumbia (10) kongó (14) korea (21) koszovó (11) kuba (6) kurdok (8) légierő (50) lengyelek (11) libanon (45) libéria (6) líbia (15) macedónia (3) magyarország (42) magyarsajtó (30) malajzia (2) mali (7) málta (1) mauritánia (4) mexikó (4) migráns (6) moldova (3) mozambik (1) nabucco (7) namíbia (1) nato (18) ndk (6) németek (55) nicaragua (5) niger (5) nigéria (2) norvégia (3) olaszok (11) omán (1) örményország (5) oroszország (98) összeesküvés (5) pakisztán (31) palesztina (21) panama (3) peru (3) podcast (66) powerpoint (2) propaganda (65) puccs (11) rádió (44) rakéta (15) rakétavédelem (15) recenzió (14) repülőnap (3) róma (2) románia (6) spanyol polgárháború (3) sri lanka (13) SS (5) svédek (2) szaúdiak (12) szerbia (4) szíria (31) szlovákia (2) szolgálati közlemény (94) szomália (23) szovjetunió (71) szudán (16) tadzsikisztán (4) tank (42) terror (66) thaiföld (9) törökország (29) trónok harca (4) tunézia (1) türkmenisztán (8) uae (5) uav (6) uganda (5) új zéland (1) ukrajna (17) ulster (2) usa (165) üzbegisztán (2) választás (14) válság (4) varsói szerződés (11) vendégposzt (23) venezuela (4) video (34) vietnam (23) vitaposzt (7) wehrmacht (24) westeros (4) zamárdi (1) zimbabwe (4) zsámbék (1) zsoldosok (14)

A háború rögvalósága

2012.04.01. 17:30 KatPol Blog

CN & Rammjaeger83 & SchA

Népszerű műsoroknak számítanak manapság a kereskedelmi tévécsatornákon futó, úgynevezett "valóságshow-k". Habár a szerkesztőség úgy gondolja, hogy valóban hasznos időnként szembesíteni az egységsugarú átlagpolgárt a rögvalósággal, a fullextrás villában/trópusi szigeten/tehetségkutató műsorban böfögő, fingó, kefélő és kornyikáló exhibicionista tuskóknak vajmi kevés köze van a realitásokhoz. Viszont belegondoltunk, milyen valóságshow-k készülhettek volna, ha minden háborúk anyjának idején, a második világháborúban is létezett volna ez a műfaj.

/Disclaimer: Mielőtt a kommentek megszületnének: tessék belegondolni, hogy eredetileg egy ennél is politikailag inkorrektebb témát akartunk feldolgozni (amit ettől függetlenül valamikor később le fogunk hozni)./

Marsall születik

A Vörös Hadsereg offenzíváival egy időben rendezett szovjet vetélkedő. A feladat az offenzíva fő célpontját jelentő város felszabadítása/bevétele. A közönség szavazhat, melyik harcba küldött hadsereg nyomulhasson be oda elsőként. A befolyó pénz hadikölcsönnek minősül, a feladatot sikeresen végrehajtó hadsereg katonái emelt hús- és vodkafejadagban részesülnek. Az offenzívák kezdetén minden résztvevő hadsereg parancsnoka interjút ad a heti filmhíradónak, melyben kifejti, hogy miért érdemes rá szavazni. A verseny aktuális állásáról a filmhíradó különkiadása rendszeresen tudósít. Azt a parancsnokot, akinek csapatai egymás után három fordulót is megnyernek, marsallá léptetik elő.

Töretlenül folytatódik a hős Vörös Hadsereg kelet-ukrajnai támadó hadművelete, és mivel Kijev felszabadítása már csak idő kérdése, ma kezdetét veszi a "Marsall születik" új fordulója. Sztálin elvtárs az 1. Ukrán Fronthoz csatolt 3. gárdatankhadseregre, 38. hadseregre és 1. Csehszlovák Hadtestre bízta a megtisztelő feladatot. A 3. gárdatankhadsereg már Orjol visszavételével megnyert egy fordulót, és Ribalko vezérezredes most is teljesen bizonyos a sikerben. Hisznek neki az elvtársak? Akkor küldjenek a megszokottak szerint emelt árú képeslapot az Állami Honvédelmi Bizottság által megadott postacímre a "3" számmal! Moszkalenko vezérezredes már Moszkvánál és Sztálingrádnál is bizonyított, ha az elvtárs szerint kijár neki a Kijevbe való benyomulás dicsősége is, a képeslapot a "38" számmal küldje! Ha azonban az internacionalista elkötelezettségüket számtalanszor bizonyító csehszlovák hősöket tartja erre méltónak, az "1" számmal szavazzon!

 

Leningrád konyhája

Főzőshow, melyben egy szigorú komisszár irányításával frontkatonákból és népfelkelőkből szervezett csapatok versenyeznek azon, ki tud egy adott számú civil lakost a lehető legkevesebb alapanyag felhasználásával élelemmel ellátni.

A heti feladat: Variációk patkányra!

Iván csapata az ukrán családi recept szerint saját zsírjában süti ki a patkányokat. Sajnos az ostromtól az állatok is lesoványodtak, ezért Iván fegyverzsírral pótolja hiányzó mennyiséget. Komisszár elvtárs ingatja a fejét a nem megengedett összetevő miatt és félrehívja egy rövid beszélgetésre Ivánt.

A következő heti adásból: egzotikus ízek - kihelyezett főzőcske a bombatalálatot kapott leningrádi állatkert romjai között, illetve kiderül, hogy Iván és csapata át tudta-e törni a német ostromzárat, miután önkéntesen vállalkoztak erre a feladatra. 

 "A bájos Ludmilla éppen egy fagyott lótetemet csákányoz ki a jég alól a a jövő heti receptjéhez."

Survivor City

Brit kiszavazóshow, melynek lényege, hogy a Bomber Command a civilizált viselkedés jegyében egy német nagyvárost teljesen meg fog kímélni a háború időtartama alatt, és a lakosság eldöntheti, melyik legyen az. A hadügyminisztérium kiad egy listát az összes szóba jöhető városról, és minden héten megnevez közülük hármat, melyet ki lehet szavazni a listáról. Ehhez a résztvevőknek emelt árú képeslapot kell küldenie annak a célpontnak a nevével, melyet nem tart érdemesnek a könyörületre. A show addig tart, míg a listán csak egyetlen város marad.

A játék e heti fordulójának versenyzői Regensburg, Coburg és Schweinfurt. Regensburgban számtalan gótikus stílusú építészeti remekmű található, de nem érdemes-e ettől függetlenül hős bombázó fiainknak célba vennie a tőlük nem messze lévő repülőgépgyárat? Az Ön véleménye is számít! Őfelsége egyes felmenői Coburgból származnak, de több német hadiipari cég is összeszerelő üzemet működtet ott. Termeljenek továbbra is zavartalanul? Hát a szintén festői Schweinfurt golyóscsapágygyára? Melyik város az, amelyik biztos nem kerülheti el a súlyos, de igazságos csapást? Kiderül a Survivor City következő adásában. Tartsanak velünk!         

 

A Bunker

1945-ben szervezett német birodalmi kiszavazóshow. Létezik egy hivatalos lista azon pártfunkcionáriusok és tisztek nevével, akik a Führer mellett egy titkos, biztonságos bunkerben vészelhetik át a háborút. A lakosság minden héten kiszavazhat a listáról egy főt. 

Ezen a héten a Göbbels család költözött be a bunkerba. A családfő, Joszi egyelőre biztos a dolgában, de vajon Magda hogy fogja bírni a bezártságot? A ma esti program közös vacsora a Führerrel - hamarosan talán új románcok szövődnek a Bunkerban. A részletekért tartsanak velünk a Wochenschau után!


Schlag den Skorzeny

A német filmhíradó műsora, melyben a Wehrmacht vagy a Waffen-SS keleti fronton harcoló alakulataiból érkezett jelentkezőnek Otto Skorzeny híres SS-őrnaggyal kell összemérnie katonai tudását olyan versenyszámokban, mint pl. ejtőernyős ugrás, célbalövés különböző kézifegyverekkel, töményszesz fogyasztása, hosszútávfutás teljes menetfelszerelésben, a Fekete-erdő mélyén szabadon engedett hadifogoly elfogása, vagy ugyanott vérebekkel ellátott keresőkommandó előli menekülés. Ha a versenyző végül több pontot szerez, mint Skorzeny, két hetes eltávban és a Führer személyes gratulációjában részesül.


Az Éden Sziget /* ...lőlek, te nyamvadt japcsi./

Hanna csodafegyvert keres

A hetente jelentkező adásban Hanna Reitsch, a német női sztárpilóta új prototípusokat tesztel, hogy megtalálja az igazit, amivel a Reich kivívhatja a végső győzelmet. A legnagyobb német tervezőirodák versenyeznek konstrukcióikkal, Hanna pedig minden héten kiejt közülük egyet.

A Messerschmitt iroda Me-329 tolólégcsavaros bombázója jó esélyekkel indul, Hannának tetszik az újszerű, de mégis megvalósítható kivitelezés. A Messerschmitt örömét azonban beárnyékolja, hogy a Hortens fivérek azt állítják, Willy Messerschmitt tőlük másolta az Me-329 repülő szárny konfigurációját, és csalás miatt szeretnék visszavonatni a szakmai zsűrivel a bombázó indulási jogát.

Eközben a Blohm & Voss iroda egy kis, forradalmi megoldásokat alkalmazó sugárhajtású vadászgéppel állt elő. Esélyeiket rontja, hogy az Fi-103 ügy óta Hanna csak az egyszer bevethető sugárhajtású gépekben lát fantáziát. 

A feszültség a tetőfokára hág - vajon ezen a héten ki nem kap vaskeresztet Hannától?

 

POW Survivor

Egy szibériai hadifogolytábor kalandjai avagy a jelszó "Itt a lét a tét!".

A Középső Hadseregcsoport bekerítése és felszámolása után a múlt héten 12.766 új játékos költözött be a Táborba. Az ismerkedés után már is érdekes feladatot kapnak a hadifoglyok: 200 kilométer vasutat kell megépíteniük Vorkutáig. GG Hans és GG Friedrich (GG= Gulag Guest) egy ideig panaszkodnak a mínusz 35 fokos hidegre, azután abbahagyják. Örökre. A valóságshow-ért felelős komisszárok magas kiesési rátával számolnak, de elmondásuk szerint a show népszerűségének - és persze az olajozottan működő szovjet államgépezetnek - köszönhetően biztosított az új játékosok beáramlása, még békeidőben is.

A sorozat német ötletre épülő valóság-show spin-offja (Survivor: a Láger), mely számos, sikeres évadot tudhat maga mögött a Harmadik Birodalomban, olyannyira, hogy egyszerre több tucatnyi helyszínen ment a forgatás, külön civil és hadifogoly kategóriában. (Melynek kifejtésétől a flame wart kerülendő, most eltekintenénk.)

Big Brothel

A nézők egy szingapúri brit tiszti bordély eseményeit követhetik nyomon 1941-ben. A beköltöző férfiaknak kínai, maláj, thai és indiai lányokon kell tanúbizonyosságot tenniük bátorságukról az ellenséges csapatokkal való harc helyett. Nem a kiszavazás, hanem különféle egzotikus nemi betegségek ejtik ki a játékból a briteket, míg végül csak az egyikük marad bent. Az ő nyereménye az időközben megérkező japánok jóvoltából egy ingyen út a festői Burmába, ahol részt vehet az éppen induló hídépítő-valóságshow válogatópróbáján.

Kamikaze leszek

A japán filmhíradóban 1945-ben sugárzott vetélkedő, melyben olyan hazafias civilek indulhatnak, akik a különleges támadóalakulatokhoz jelentkeztek, de nem jutott nekik repülőgép. A pilótaképzés során olyan feladatokat kell végrehajtaniuk, mint szimulált rárepülés egy domboldalra felfestett repülőgép-hordozóra, tenger feletti navigáció, átrepülés egy nagy tüzes karikán és „ellenséges” vadászgépek előli kitérő manőverek bombateherrel. A császár által kinevezett, katonatisztekből álló zsűri rendszeresen kiejt egy versenyzőt, nekik kényszermunkával kell ledolgozni a képzés költségeit, az anyaország elleni invázió esetén pedig bambuszlándzsával ellátott népfelkelőként kerülnek bevetésre. A győztes egy új Mitsubishi Zeroval és vadászkísérettel indulhat az amerikai flottaegységek ellen, rokonai a későbbiekben emelt rizsfejadagot kapnak. 

"Helló, a nevem Akimoto Sekigawa, és ez itt a Jackass!"

25 komment


| More

Címkék: humor 2.vh

A bejegyzés trackback címe:

https://katpol.blog.hu/api/trackback/id/tr684322005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panoz (törölt) 2012.04.01. 18:16:11

Az Éden Sziget kreativitásáért pluszpont! :)

Kullancs1983 2012.04.01. 18:41:53

További ujdonság lett volna, hogy a vesztesre szavazó szovjet nézők beválogatásra kerülnek egy másik műsorba..:P Amúgy némelyik műsorban én még mindig látok fantáziát, ha valamelyik kereskedelmi tévétől keresnek titeket ne mondjatok nemet. :D

a halál kamionja mindenkit elgázol 2012.04.01. 21:18:28

Svindler listája

A játékban holocaust túlélők vesznek részt. Feladatuk, hogy minél hihetetlenebb történetekkel álljanak elő a lágerbeli élményeikről. Akit a tévénézők SMS-ben a legjobban megsajnálnak, annak a történetéből könyvet készít és kiadja az Alexandra kiadó.

Papírzsepi · http://lemil.blog.hu 2012.04.01. 21:18:52

Zseniális írás.
Amúgy nem csak valóságsóra működik az ötlet, hanem vetélkedőre is.
Pl. "Ki hal ma? Játék és géppuska Sztálingrádban".
Vagy "1 perc és halsz" - különkiadás a gázkamrából.
Esetleg "Maradj talpon - a D napon is.".
Vagy talán páran még emlékeznek:
"Borisz elvtárs. Ön a leggyengébb láncszem. Viszlát!" Rata-ta-ta-ta....

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.04.01. 22:22:21

Igazi valóságshow, szovjet film: Jöjj és láss

Bélabáttya (törölt) 2012.04.01. 22:34:42

A Don-kanyar magyar versenyzői kimaradtak. A legkevesebb lőszerrel, ellátással a leghosszabb gyalogtúra hidegben. A beérkezőket véletlenszerűen szavazza ki a tábori csendőrség.

Bélabáttya (törölt) 2012.04.01. 22:36:14

Egyben viszont mindegyik közös: nyertes eleve nincs...

Valamennyire talán akkor, ha nincs jelen.

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2012.04.02. 04:33:14

A témát igen jól feldolgozta a 22-es csapdája :)
Bombázóverseny a saját bázisra, elvégre mi ismerjük a legjobban és sok más apró ötlet.

Flankerr 2012.04.02. 07:44:06

Ez jó lett, különösen az "emelt árú képeslap"..:D

telkoe 2012.04.02. 08:42:19

Csillag eltunik - jatekos kifestokonyv kicsiknek. A kifestokonyvben ovodas es alsotagozatos gyerekek jatekosan gyakorolhatjak a csoportkepekrol elvtarsak kisatirozasat. A bekuldott rajzokat kozpontilag biraljak el es a kivalasztottak egy nagy utazason vehetnek reszt csaladjukkal egyutt.

Homeoffice 2012.04.02. 09:02:23

Kihagytátok mondjuk...
A Pokol konyhája, Gulag editiont is:)

Jurij Mihalkov őrnagy vezetésével a csapatok finom vacsorát kell készíteni időre céklából hóból és fenyótobozból..Akinek nem megy az.....

Magyarnaba 2012.04.02. 09:10:25

Legyen ön is milliomos két változatban:

Eredeti verzió, 1941-42.: páneurópai műkincshalmozás pincékben.
Bónusznyeremény: dévaj mulatság Oradour-Sur-Glane-ben.
Versenyzők: a Reich fegyveres erőinek főtisztjei.

Szovjet változat, 1945.: órák, kölnik, csillogó tárgyak redisztribúciója Közép-Európában.
Bónusznyeremény: felhőtlen ás gátlástalan szórakozás garantáltan valósághűen tiltakozó helyi hölgyekkel.
Versenyzők: a komplett Vörös Hadsereg.

peelou75 2012.04.02. 09:30:56

A Survivor City-n egyébként valóban filózott a Bomber Command, pro és kontra is, azaz, hogy megneveznek védett városokat, és ezzel terhelik túl az infrastruktúrát (minden német oda akar majd menekülni, ahogy azt Móricka elképzeli). Illetve azt is tervezték, hogy bejelentik mely városok számíthatnak csapásokra, így az onnan menekülő emberek keltette pánik rombolta volna a német morált. Józan ész tekintetében nem voltak túl jól eleresztve Arthur Harrisék, de ezeket az ötleteket végül még ők is elvetették.

stoppos76 2012.04.02. 11:27:32

Király. :D

Országszintű verseny 44-től: Minden hónapban megpróbálkozhatsz a további kitartással a 3. Birodalom mellett. A két leggyengébben teljesítő kiszavazósóban vesz részt. A vesztes büntetése a kiugrás.
Az aktuális kiugrót egy szakmai zsűri (a Führer és barátai) választják ki az elért eredmények alapján. Az előző hónapban Románai már kiesett. Magyarország viszont múlt héten megküzdött a bentmaradásért és győzött, hála az ötletes szélsőjobboldali fordulatnak, amit a sajtó azóta csak Szálasi csavarként emleget.

yenoee 2012.04.02. 14:39:22

Az utolsó kép a felirattal sírvaröhögős...:)

tudi 2012.04.02. 17:37:57

Ezek nagyon jók, nem akartok elmenni a médiába valami tanácsadónak, lehet sikeresek lennétek.
Az én ötletem nem valóságshow, hanem Bear Grylls népszerű műsorának az Ultimate Survival-nak 2vh-ra optimalizált változata volna, ahol Bear minden adásban (ha túléli az előzőt) a háború más-más helyszínein "kalandozik", például Sztálingrád, Omaha Beach, Berlini csata stb.

Eddie 2012.04.04. 08:21:57

@Magyarnaba: A 45-ösnek lehet amcsi változata is kevesebb nővel, de több piával.

recruit 2012.04.04. 11:31:51

"A győzelem Óra'ja"

Szovjet katonak jatszhatjak és a nyertes aki a legtöbb karórat tudja összeszedni 24 óra alatt az adott /elfoglalt(sic!)/ felszabadított varosból!

Kullancs1983 2012.04.04. 12:36:24

@recruit: Vagy mennyiség helyett minőségre mennek (ez lenne benne a kihívás) és csak egy órát vehetnek el. Az nyer, akié a legértékesebb.

stoppos76 2012.04.04. 14:02:25

@Kullancs1983: És azt nem lövik le reakciós szerezkedésért.

Kullancs1983 2012.04.04. 14:11:55

@stoppos76: Nem, mert ez csak a vagyon népi demokratikus újraosztása, és különben is a Párt szervezné a műsort. :P

stoppos76 2012.04.04. 14:13:32

@Kullancs1983: Na de akit kiszavaznak, annak minimum legyen gulág. Küülönen hol lesznek a teljesen hiteles könnyek? :)

Kullancs1983 2012.04.04. 16:40:09

@stoppos76: Na jó, hát végülis a szabotázs az szabotázs, akkor is ha nem az. :D
süti beállítások módosítása